Pečené rybí filé se zázvorem

45 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 1216x
Chutná ryba dochucená zázvorem a upečená v troubě. Recept na jemnou tresku marinovanou v jogurtové marinádě.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

V misce promícháme jogurt, sůl, pepř, olivový olej a čerstvě nastrouhaný zázvor. Čisté rybí plátky potřeme marinádou a necháme je aspoň na hodinu marinovat.

V jiné míse promícháme strouhanku s kukuřičnou moukou, sušeným česnekem a nasekanou petrželkou.

Rybí plátky z marinády obalíme ve směsi strouhanky a uložíme na plech s pečicím papírem. Každý plátek ryby pokapeme troškou oleje a plech vložíme do trouby.

Rybí filé pečeme asi 20 - 25 minut v troubě předehřáté na 180 - 190 °C. V polovině pečení plátky ryb obrátíme.

Pečené rybí filé se zázvorem podáváme s bramborovou přílohou k hlavnímu chodu.

Samman autor receptu:

Pečené rybí filé se zázvorem

Počet přidaných receptů: 929

Ingredience

na porce
4,6
skvělý recept
13 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečené rybí filé se zázvorem

Přidat příspěvek k receptu Pečené rybí filé se zázvorem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept