reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečené roládky plněné masovou směsí

Recept na roládky plněné šunkou a směsí vepřového masa se sýrem, zapečené v pivním těstě.


Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Ingredience

na potření

těsto

Postup přípravy

Vepřovou krkovici umeleme a v míse promícháme s nastrouhanými sýry gouda a niva. Směs opepříme, lehce osolíme, ochutíme sušeným drceným tymiánem, propracujeme s vejcem a necháme v chladu odležet.

Připravíme si pivní těsto. Z mouky, nastrouhaného ztuženého tuku a piva vypracujeme vláčné těsto, které rozválíme na pomoučněném vále na tenkou placku, kterou rozkrojíme na 4 díly. Každý díl poklademe plátkem šunky, naplníme masovou směsí a svineme do roládky, kterou řádně uzavřeme.

Masové roládky přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a v troubě předehřáté na 200 °C zapékáme asi 8 - 10 minut. Poté teplotu snížíme na 150 °C a zvolna dopékáme přibližně 30 - 40 minut dozlatova.

Pečené plněné roládky podáváme jako hlavní chod s bramborovou kaší a salátem. Můžeme je také servírovat jako teplou chuťovku s pikantními omáčkami a pečivem.

reklama

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Pečené roládky plněné masovou směsí