reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečené provensálské brambory

Pečené brambory s provensálským kořením jsou výbornou přílohou ke smaženému i pečenému masu a na talíři vypadají lákavě.


  • 3,1

    222×

    3,1 222
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Brambory omyjeme a oloupeme. Nakrájíme na půlměsíčky.

Plech silně vymažeme máslem nebo ramou. Na plech narovnáme nakrájené brambory. Posypeme je provensálským kořením a pečeme v horkovzdušné nebo normální troubě asi 20 minut. Během pečení je obrátíme. Brambory solíme až po upečení. Hotové už nemastíme.

Provensálské brambory se hodí k pečenému, smaženému i grilovanému masu. Jsou výborné ale i bez masa, například s ochuceným tvarohem nebo jogurtovým dresinkem.

Nové jarní brambory neloupeme, ale omyjeme a očistíme kartáčkem. Pečeme je se slupkou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pečené provensálské brambory

    Celkový počet komentářů: 2
    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Pečené provensálské brambory

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.