reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečené pomerančové kuře

Recept na přípravu jemného kuřátka s citrusovou příchutí, které výborně doplňuje dušený hrášek s fazolkami.


  • 4,8

    17×

    4,7 17
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Středně velké kuře očistíme, omyjeme a osušíme. Pomeranče řádně omyjeme. Z poloviny jednoho kusu nastrouháme kůru a z druhé poloviny nakrájíme 3 silnější plátky. Z druhého pomeranče vymačkáme šťávu.

Do kůže celého kuřete vetřeme olej a sůl. Potom ho potřeme šťávou a lehce posypeme kůrou z pomeranče. Do dutiny břišní vložíme lžíci másla a na prsa položíme nakrájené plátky pomeranče. Kuře upečeme za občasného podlévání vývarem doměkka.

Mezitím si připravíme zeleninovou přílohu. Na másle necháme zpěnit prolisovaný česnek a ihned k němu vmícháme mražené fazolové lusky a hrášek. Podle chuti osolíme, opepříme, zakápneme pomerančovou šťávou a krátce podusíme doměkka.

Upečené pomerančové kuře rozdělíme na porce, ozdobíme pomerančem a podáváme se zeleninou a vařeným nebo pečeným bramborem.



reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pečené pomerančové kuře

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.