reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečené plněné trojhránky

Trojhránky z listového těsta plněné mletým masem, sýrem a zeleninou. Chutnají výborně jak teplé, tak i studené.


  • 4,7

    32×

    4,6 32
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a vložíme na rošt pod rozpálený gril. Jakmile se na nich začnou tvořit puchýřky a kůže zhnědne, vyjmeme je a oloupeme. Vychladlé nakrájíme na kousky.
Rajčata necháme okapat a rozkrájíme na čtvrtky. Česnek sloupneme a rozdrtíme. Pórek nakrájíme na jemná kolečka. Vejce rozšleháme v menší misce.

Náplň připravíme v mixéru. Rozmixujeme papriky, rajčata, česnek a mleté maso na kaši. Podle chuti okořeníme pepřem, chilli kořením a osolíme. Zahustíme strouhankou a vmícháme nakrájenou nať pórku a strouhaný parmazán. Necháme půl hodiny rozležet.

Listové těsto rozválíme na velký plát, který nakrájíme na čtverce. Na každý kousek těsta vložíme náplň a okraje pevně spojíme do trojúhelníku.

Na plech rozložíme pečící papír a přeneseme na něj trojhránky. Nesmějí být moc blízko u sebe, protože těsto nabude. Nyní je důkladně potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem a solí.
Pečeme v předehřáté troubě dorůžova.

Pečené plněné trojhránky podáváme teplé jako chuťovku.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pečené plněné trojhránky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.