reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

příloha

Postup přípravy

Zelené papriky zbavíme jádřince, žilek a semínek, omyjeme a necháme dobře odkapat od vody. Brambory očistíme a pokrájíme na čtvrtky. V hrnci na rozehřátém oleji udusíme rýži a necháme úplně vychladnout. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli pokrájíme na jemno a česnek prolisujeme.

Do mísy dáme mleté maso, které osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, majoránkou a sladkou červenou mletou paprikou, přidáme prolisovaný česnek, pokrájenou cibuli, vejce, vychladlou rýži, dobře promícháme a máme hotovou náplň do paprik. Touto náplní naplníme připravené zelené papriky a ze zbylé náplně navlhčenýma rukama vytvarujeme kuličky o průměru asi 3 cm.

Naplněné papriky vložíme i s připravenými kuličkami do pekáče, přelijeme olejem a upečeme v troubě vyhřáté na 180 °C, pečeme asi 30 minut.

Když se pečou plněné papriky s kuličkami, uvaříme Sugo di pomodoro - základní rajčatovou omáčku podle Nick Stellino, recept zde.. V osolené vodě uvaříme pokrájené brambory a scedíme od vody.

Na talíř nabereme Sugo di pomodoro, na které položíme upečenou plněnou papriku a upečenou kuličku z mletého masa a obložíme vařenými brambory, které přelijeme troškou chutného výpeku z paprik.

Pečené plněné papriky v Sugo di pomodoro servírujeme horké. Jde o jednoduché a velmi chutné rychlé jídlo z upečených plněných paprik v pikantní a velmi kořeněné italské rajčatové omáčce.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Pečené plněné papriky v Sugo di pomodoro

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.