reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečené pivní brambory

Netradičně připravené a pečené brambory. Můžeme je podávat jako přílohu nebo jako samostatný pokrm.


  • 3,1

    86×

    3 86
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Brambory důkladně omyjeme, osušíme a podle velikosti je nakrájíme na poloviny nebo čtvrtiny. Plech lehce vytřeme olejem.

Připravíme si zálivku. Česnek oloupeme a utřeme. Chilli papričku rozdrtíme nebo umeleme, ale nemusíme ji do zálivky přidávat. Koření na zálivku, pivo, olej, kečup a česnek promícháme.

Brambory vložíme do mísy, zalijeme a promícháme. Pak je rozložíme na plech do jedné vrstvy.

Troubu předehřejeme na 230 °C a vložíme plechy s brambory. Asi po 15 minutách pečení brambory přelijeme pivem a promícháme. Během pečení pivní brambory promícháme, aby se "vykoupaly" v zálivce. Brambory necháme v troubě, dokud se pivo nevypaří a zálivka neztmavne.

Pečené pivní brambory servírujeme na talíři a sypeme je slaným sýrem. Není třeba solit, protože je sýr osolí.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pečené pivní brambory

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.