reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečené pirožky s brynzou

Rychlá chuťovka z listového těsta, brynzy a špenátu.


  • 4,7

    25×

    4,6 25
  • 35 min

Ingredience

na potření

náplň

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 526 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku

21. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

20. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Jak na to: Výroba sušeného ovoce

20. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Videorecept na Slaný koláč s rajčaty a cibulí

19. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Co s přebytky zeleniny: Zkuste ji zmrazit a uchovat na zimu

19. 8. 2019

Postup přípravy

Bramboru uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme. Špenát očistíme, omyjeme a nakrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme.

Náplň: Brynzu umícháme s česnekem, studenou nastrouhanou bramborou a špenátem.

Plát těsta rozkrájíme pomocí rádýlka na čtverce. Na každý dílek klademe lžičkou náplň, přehneme na trojhránek a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovými semínky.

Pečeme v troubě předtopené na 220 °C, dokud pirožky nezrůžoví.

Pirožky plněné brynzou a špenátem podáváme jako chuťovku k vínu, pivu nebo čaji. Můžeme je konzumovat jak teplé, tak i studené.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pečené pirožky s brynzou

    Celkový počet komentářů: 4
    • lenča36
      lenča36

      Recept je moc dobry a pritom jednoduchy. Dokonce jsem nedala uvarenou bramboru,(delala jsem narychlo) , pirozky byly vyborne a mely uspech. ☺

      25.07.2017 19:20:43

    • mineas
      mineas

      Recept jsem si trochu upravil, místo brynzy jsem použil balkánský sýr, špenát jsem také coby levnější koupil mražený, česneku dal asi 3 stroužky a neměl jsem sezamové semínko. Při pečení se mi pirožky otevřely, ale i tak jsem s nimi měl velký úspěch. Jedla je na akci i dívka, co tvrdila, že špenát zásadně nejí, a chutnalo jí :)

      25.08.2011 19:55:53

    • Milošek
      Milošek

      super recept

      Při pečení mi to všechno vyteklo. Nacpal jsem nádivku nazpátek. Všem to moc chutnalo. Příště asi musím použít nějaké lepidlo.

      30.07.2011 19:02:35


    • otyrsen
      otyrsen

      Chyba redakce

      Citát: * Načítání... * Choroby střev Věci, které by jste raději nevěděli Přečtěte si příběhy lidí jako Vy! www.DrNatura.cz Kdybyste znali pravopis, nikdy byste nezařadili text s "kdyby jste"

      20.07.2009 10:49:50


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Pečené pirožky s brynzou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.