reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečené pirožky s brynzou

Rychlá chuťovka z listového těsta, brynzy a špenátu.


  • 4,7

    25×

    4,6 25
  • 35 min

Ingredience

na potření

náplň

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 649 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 903 hodnocení

Luštěninové saláty: Jak na zdravý oběd, který opravdu chutná

17. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 649 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 725 hodnocení

Recept na kuřecí nudličky v kokosové omáčce krok za krokem

16. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 130 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 184 hodnocení

Videorecept: Vyzkoušejte masopustní smažené koblihy ze sladkých brambor

15. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 717 hodnocení

Zamilovaná valentýnská psaníčka krok za krokem

14. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 600 hodnocení

Luštěninové fusilli se špenátem a parmazánem krok za krokem

13. 2. 2020

Postup přípravy

Bramboru uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme. Špenát očistíme, omyjeme a nakrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme.

Náplň: Brynzu umícháme s česnekem, studenou nastrouhanou bramborou a špenátem.

Plát těsta rozkrájíme pomocí rádýlka na čtverce. Na každý dílek klademe lžičkou náplň, přehneme na trojhránek a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovými semínky.

Pečeme v troubě předtopené na 220 °C, dokud pirožky nezrůžoví.

Pirožky plněné brynzou a špenátem podáváme jako chuťovku k vínu, pivu nebo čaji. Můžeme je konzumovat jak teplé, tak i studené.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pečené pirožky s brynzou

    Celkový počet komentářů: 4
    • lenča36
      lenča36

      Recept je moc dobry a pritom jednoduchy. Dokonce jsem nedala uvarenou bramboru,(delala jsem narychlo) , pirozky byly vyborne a mely uspech. ☺

      25.07.2017 19:20:43

    • mineas
      mineas

      Recept jsem si trochu upravil, místo brynzy jsem použil balkánský sýr, špenát jsem také coby levnější koupil mražený, česneku dal asi 3 stroužky a neměl jsem sezamové semínko. Při pečení se mi pirožky otevřely, ale i tak jsem s nimi měl velký úspěch. Jedla je na akci i dívka, co tvrdila, že špenát zásadně nejí, a chutnalo jí :)

      25.08.2011 19:55:53

    • Milošek
      Milošek

      super recept

      Při pečení mi to všechno vyteklo. Nacpal jsem nádivku nazpátek. Všem to moc chutnalo. Příště asi musím použít nějaké lepidlo.

      30.07.2011 19:02:35


    • otyrsen
      otyrsen

      Chyba redakce

      Citát: * Načítání... * Choroby střev Věci, které by jste raději nevěděli Přečtěte si příběhy lidí jako Vy! www.DrNatura.cz Kdybyste znali pravopis, nikdy byste nezařadili text s "kdyby jste"

      20.07.2009 10:49:50


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Pečené pirožky s brynzou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.