Klobásu pokrájíme na kolečka. Papriky zbavíme jádřince a žilek a z rajčat vykrojíme tvrdou nejedlou část stopky. Zeleninu omyjeme, necháme odkapat od vody a rajčata pokrájíme na kolečka o tloušťce asi 3 mm. Česnek očistíme, jednu polovinu prolisujeme a druhou polovinu pokrájíme na drobné kostky.
Brambory očistíme, pokrájíme na čtvrtiny a necháme odpočívat ve vodě, aby se vyplavil přebytečný škrob. Pravé dubové hřiby namočíme na 30 minut do teplé vody, potom 10 minut povaříme ve vodě od namočení a scedíme od vody. Když hřiby vychladnou, pokrájíme je na menší kostky. Petrželovou nať omyjeme a posekáme nadrobno.
Připravíme hřibovo-masovou náplň, do mísy dáme pomleté vepřové plecko, osolíme, okořeníme čerstvě mletým pepřem a majoránkou, přidáme vejce, prolisovaný česnek, pokrájené dubové hřiby, promícháme a směs zahustíme strouhankou.
Papriku naplníme hřibovo-masovou směsí, do které zapíchneme kolečka klobásy. Dno pekáče vysteleme plátky rajčat, které osolíme a posypeme pokrájeným česnekem. Na toto lůžko položíme naplněné papriky, přidáme pokrájené brambory a přelijeme olejem.
Naplněný pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 30 minut. Na talíř dáme plátky upečených rajčat, na které položíme naplněné upečené papriky, obložíme upečenými brambory. Pečené papriky s hřibovo-masovou náplní na lůžku z pečených rajčat servírujeme horké a posypané čerstvou petrželovou natí. Jde o mimořádně chutné a šťavnaté jídlo, nádherně voňavé po česneku, uzené klobáse a pravých hřibech.
Pečené papriky s hřibovo-masovou náplní na lůžku z pečených rajčat jsou výborné i s krajícem čerstvě upečeného domácího chleba. Do náplně můžeme použit jakékoliv houby podle vlastního výběru a chuti.