reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečené ovarové koleno

Recept pro milovníky pořádného masa.


  • 4,5

    30×

    4,4 30
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nachystáme si hrnec, do kterého se vleze koleno. V konvici přivedeme k varu vodu a vlijeme ji do hrnce. Přidáme všechno koření a sůl. V hrnci vše přivedeme k varu. Do vroucí vody vložíme koleno a vaříme ho asi 5 minut, až se maso zatáhne. Pak teplotu ztlumíme a koleno zvolna vaříme, až změkne. Doba je kolem 1,5 - 2 hodiny, záleží na velikosti kolene. Měkké koleno vyjmeme a necháme okapat.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Ovarové koleno vložíme do pekáčku a zalijeme pivem. Za občasného přelévání ho pečeme asi 30 - 40 minut. Pak teplotu zvýšíme na 220 °C a pečeme, až se vypeče kůrčička požadované barvy a křupavosti.

Pečené ovarové koleno podáváme s čerstvým pečivem, křenem a hořčicí. Výborné je ale taky s fazolemi.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pečené ovarové koleno

    Celkový počet komentářů: 4
    • František Renner
      František Renner

      připomínka

      Já bych tam trochu tý Vegety dal,dáváme jí skoro do všeho vaření a nevidím v tom nic závadnýho a ušetřím nějaké bujonové kostky nebo vaření nějakého vývaru,kde ho pak musím po několik dnů uchovávat v lednici.Nemám ale rád příchuť bobkového listu a nového koření.Jinak bych s Tomášem souhlasil a postupoval bych stejně.
      Mimochodem dnes jsem se do toho pustil a koleno jsem dal do papiňáku.
      Tak doufám,že bude OK.

      22.10.2015 12:56:13

    • marian
      marian

      Ovarové koleno

      a kde je zelenina jako mrkev,celer a petržel a při pečení posypat cibulkou

      02.01.2015 15:11:12

    • Tomáš
      Tomáš

      Komentář k receptu Pečené ovarové koleno

      Já bych to normálně od začátku pekl na 200 stupňů asi tak 20 minut. Vždyť koleno už je uvařené a dalo by se již konzumovat, tak jaképak 40ti minutové pečení? Za těch 20 minut se mi musí ta naříznutá kůže krásně vypéci. Jo a co ta vegeta, to je fór? Vždyť se má vařit v kuchyni a né v chemické laborce ;-)

      31.01.2014 16:37:18

      • kapo
        kapo

        Re: Komentář k receptu Pečené ovarové koleno

        JJ myslím že vegeta tam nepatrí sam glutamín . No kolienko Pecka! Prave som ho dopiekol 30 minút 220C .Dal som menej bobkového menej nového tiež ho neobľubujem a výsledok sa nedá ani povedať pretože mam plne ústa mäsa a môžem iba písať Výbornééééé. Odporúčam vyskúšať :)

        01.05.2017 09:24:54

    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Pečené ovarové koleno

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.