reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečené ovarové koleno

Recept pro milovníky pořádného masa.


  • 4,4

    35×

    4,4 35
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 600 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Potravinové alergeny a nejčastější příznaky: Poznáváte je?

11. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 694 hodnocení

Vánoční videorecept: Zapomeňte na nudné cukroví, zkuste letos úžasné kakaové piškoty polo-nero!

11. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Vánoční tvarohová štola s brusinkami krok za krokem

10. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 693 hodnocení

Recept na vlašský salát krok za krokem

10. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Vánoční videorecept: Nadýchané mandlové cukroví bez mouky a cukru

10. 12. 2019

Postup přípravy

Nachystáme si hrnec, do kterého se vleze koleno. V konvici přivedeme k varu vodu a vlijeme ji do hrnce. Přidáme všechno koření a sůl. V hrnci vše přivedeme k varu. Do vroucí vody vložíme koleno a vaříme ho asi 5 minut, až se maso zatáhne. Pak teplotu ztlumíme a koleno zvolna vaříme, až změkne. Doba je kolem 1,5 - 2 hodiny, záleží na velikosti kolene. Měkké koleno vyjmeme a necháme okapat.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Ovarové koleno vložíme do pekáčku a zalijeme pivem. Za občasného přelévání ho pečeme asi 30 - 40 minut. Pak teplotu zvýšíme na 220 °C a pečeme, až se vypeče kůrčička požadované barvy a křupavosti.

Pečené ovarové koleno podáváme s čerstvým pečivem, křenem a hořčicí. Výborné je ale taky s fazolemi.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pečené ovarové koleno

    Celkový počet komentářů: 4
    • František Renner
      František Renner

      připomínka

      Já bych tam trochu tý Vegety dal,dáváme jí skoro do všeho vaření a nevidím v tom nic závadnýho a ušetřím nějaké bujonové kostky nebo vaření nějakého vývaru,kde ho pak musím po několik dnů uchovávat v lednici.Nemám ale rád příchuť bobkového listu a nového koření.Jinak bych s Tomášem souhlasil a postupoval bych stejně.
      Mimochodem dnes jsem se do toho pustil a koleno jsem dal do papiňáku.
      Tak doufám,že bude OK.

      22.10.2015 12:56:13

    • marian
      marian

      Ovarové koleno

      a kde je zelenina jako mrkev,celer a petržel a při pečení posypat cibulkou

      02.01.2015 15:11:12

    • Tomáš
      Tomáš

      Komentář k receptu Pečené ovarové koleno

      Já bych to normálně od začátku pekl na 200 stupňů asi tak 20 minut. Vždyť koleno už je uvařené a dalo by se již konzumovat, tak jaképak 40ti minutové pečení? Za těch 20 minut se mi musí ta naříznutá kůže krásně vypéci. Jo a co ta vegeta, to je fór? Vždyť se má vařit v kuchyni a né v chemické laborce ;-)

      31.01.2014 16:37:18


      • kapo
        kapo

        Re: Komentář k receptu Pečené ovarové koleno

        JJ myslím že vegeta tam nepatrí sam glutamín . No kolienko Pecka! Prave som ho dopiekol 30 minút 220C .Dal som menej bobkového menej nového tiež ho neobľubujem a výsledok sa nedá ani povedať pretože mam plne ústa mäsa a môžem iba písať Výbornééééé. Odporúčam vyskúšať :)

        01.05.2017 09:24:54


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Pečené ovarové koleno

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.