Pečené ovarové koleno

2 h 40 min | chuťovka | 2 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 34802x
Recept pro milovníky pořádného masa.
Komentáře receptu 4
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Nachystáme si hrnec, do kterého se vleze koleno. V konvici přivedeme k varu vodu a vlijeme ji do hrnce. Přidáme všechno koření a sůl. V hrnci vše přivedeme k varu. Do vroucí vody vložíme koleno a vaříme ho asi 5 minut, až se maso zatáhne. Pak teplotu ztlumíme a koleno zvolna vaříme, až změkne. Doba je kolem 1,5 - 2 hodiny, záleží na velikosti kolene. Měkké koleno vyjmeme a necháme okapat.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Ovarové koleno vložíme do pekáčku a zalijeme pivem. Za občasného přelévání ho pečeme asi 30 - 40 minut. Pak teplotu zvýšíme na 220 °C a pečeme, až se vypeče kůrčička požadované barvy a křupavosti.

Pečené ovarové koleno podáváme s čerstvým pečivem, křenem a hořčicí. Výborné je ale taky s fazolemi.

Vilienka autor receptu:

Pečené ovarové koleno

Počet přidaných receptů: 1275

Ingredience

na porce
4,3
skvělý recept
23 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečené ovarové koleno

Celkový počet komentářů: 4
  • Komentář k receptu Pečené ovarové koleno Tomáš 31.01.2014 16:37:18

    Já bych to normálně od začátku pekl na 200 stupňů asi tak 20 minut. Vždyť koleno už je uvařené a dalo by se již konzumovat, tak jaképak 40ti minutové pečení? Za těch 20 minut se mi musí ta naříznutá kůže krásně vypéci. Jo a co ta vegeta, to je fór? Vždyť se má vařit v kuchyni a né v chemické laborce ;-)

    • Re: Komentář k receptu Pečené ovarové koleno kapo 01.05.2017 09:24:54

      JJ myslím že vegeta tam nepatrí sam glutamín . No kolienko Pecka! Prave som ho dopiekol 30 minút 220C .Dal som menej bobkového menej nového tiež ho neobľubujem a výsledok sa nedá ani povedať pretože mam plne ústa mäsa a môžem iba písať Výbornééééé. Odporúčam vyskúšať :)

  • připomínka František Renner 22.10.2015 12:56:13

    Já bych tam trochu tý Vegety dal,dáváme jí skoro do všeho vaření a nevidím v tom nic závadnýho a ušetřím nějaké bujonové kostky nebo vaření nějakého vývaru,kde ho pak musím po několik dnů uchovávat v lednici.Nemám ale rád příchuť bobkového listu a nového koření.Jinak bych s Tomášem souhlasil a postupoval bych stejně.
    Mimochodem dnes jsem se do toho pustil a koleno jsem dal do papiňáku.
    Tak doufám,že bude OK.

  • Ovarové koleno marian 02.01.2015 15:11:12

    a kde je zelenina jako mrkev,celer a petržel a při pečení posypat cibulkou

Nalezeno receptů: 4
Přidat příspěvek k receptu Pečené ovarové koleno
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept