reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečené nadívané kuře s chutí tymiánu

Pečené kuře s mandlovou nádivkou a chutí tymiánu. Recept i pro slavnostní chvíle.


  • 3,7

    3,6 9
  • 1 h 30 min

Postup přípravy

Kuře očistíme, omyjeme a osušíme. Mrkev uvaříme v osolené vodě do poloměkka, necháme ji okapat a nastrouháme najemno. Housky nakrájíme na kostičky a oloupané mandle jemně usekáme. Čerstvý tymián opláchneme a lístečky drobně pokrájíme. Můžeme použít i sušený tymián.

Připravíme si nádivku. Nakrájené housky zvlhčíme mlékem. Až pečivo vsákne tekutinu, přidáme vejce, vařenou strouhanou mrkev, nasekané mandle, sůl, pepř a bylinky. Směs řádně propracujeme a necháme asi 15 minut odležet.

Kuře osolíme, do dutiny břišní vložíme asi třetinu másla a vyplníme ji nádivkou. Otvor uzavřeme párátky, kuře poklademe máslem a pečeme při 200 °C za občasného podlévání vývarem a vlastní šťávou dozlatova.

Upečené nadívané kuře rozdělíme na porce, přelijeme šťávou a podáváme s žemlovo-bramborovými knedlíčky nebo vařeným bramborem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pečené nadívané kuře s chutí tymiánu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.