Pečené medové hrušky

35 min | chuťovka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 33092x
Ovocný dezert ze zralých hrušek, kterých je právě teď na zahrádkách dostatek. Dochutíme medem, oříšky, sladkým kořením a zapečeme.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Zralejší (ne přezrálé) hrušky oloupeme, okrájíme stopky a rozpůlíme. Jádřince vydlabeme. Vlašské ořechy nasekáme.

Zapékací misku vymažeme máslem, poklademe hrušky řeznou stranou nahoru a pomažeme medem. Posypeme ořechy, zázvorem, skořicí a na každou hrušku dáme kousíček másla.

Troubu předehřejeme asi na 170 °C a hrušky zapékáme asi 20 - 30 minut podle typu trouby. Hrušky nezralé potřebují delší dobu, aby změkly.

Pečené medové hrušky dáme na talíře, kde je ještě podle chuti můžeme pokapat medem, případně ozdobit ušlehanou smetanou, rozpuštěnou čokoládou apod. Pečené hrušky podáváme teplé a ihned po přípravě.

Michy autor receptu:

Pečené medové hrušky

Počet přidaných receptů: 3472

Ingredience

4,7
skvělý recept
17 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečené medové hrušky

Přidat příspěvek k receptu Pečené medové hrušky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept