reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pečené masové šišky s červenou řepou

Pečené masové šišky s červenou řepou

Odlehčené masové šišky z mleté vepřové krkovice s červenou řepou a mrkví. Recept na hlavní chod, který podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.


  • 3,8

    44×

    3,8 44
  • 45 min

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 671 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

Vepřovou krkovici očistíme, umeleme, osolíme a opepříme. Připravíme si mrkvovou směs. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Očištěnou mrkev nastrouháme nahrubo. Na rozehřátém másle s olejem necháme zesklovatět cibulku s česnekem. Pak vmícháme mrkev, špetku cukru, soli a pepře a vše restujeme, dokud nebude mrkev měkká (nikoliv však rozvařená). Červenou řepu nastrouháme nahrubo a šťávu vymačkáme.

V míse promícháme mleté maso s řepou a orestovanou mrkví. Hustou masovou směs dochutíme barevným pepřem a bazalkou a ihned zpracujeme mokrýma rukama do tvaru "šišek " o velikosti karbanátku. Šišky klademe na hlubší plech vyložený pečícím papírem, každou potřeme olejem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 15 - 20 minut. V polovině pečení maso otočíme. Hotové šišky po vyndání z trouby zakryjeme a necháme ještě 5 - 8 minut odpočinout.

Pečené masové šišky podáváme teplé se zeleninou a bramborem jako hlavní chod. Chutnají i za studena s bazalkovo - česnekovým dipem jako chuťovka.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pečené masové šišky s červenou řepou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.