reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečené masové koule

Recept na pečené koule ze směsi mletého masa, cibule, ančoviček a brambor.


  • 4,3

    30×

    4,3 30
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Ve slupce uvařené vychladlé brambory oloupeme a jemně nastrouháme. Okapané ančovičky a oloupanou cibuli nakrájíme najemno.

Ve větší míse rozetřeme nastrouhané brambory s nasekanými ančovičkami a cibulí. Postupně vmícháme obě mletá masa, sýr, vejce, solamyl a zakysanou smetanu. Směs řádně prohněteme, podle chuti osolíme, opepříme a necháme asi 20 minut v chladu rozležet.

Troubu předehřejeme na 190 °C a plech vyložíme pečícím papírem. Z masové směsi tvoříme pomocí namočené polévkové lžíce koule, které klademe na plech a pečeme přibližně 25 minut.

Pečené masové koule podáváme s nejrůznějšími teplými omáčkami podle vlastní chuti. Nejlépe chutnají s Rozmarýnovou omáčkou nebo jen s kečupem či tatarkou. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory a čerstvá zelenina.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pečené masové koule

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.