reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečené maso na houbách

Jednoduchý recept na pečené maso se smetanovou houbovou omáčkou.


  • 4,6

    4,5 9
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Maso naložíme nejlépe 1 den předem do marinády ze soli, pepře a másla (lze zaměnit za pikantnější již prodávané marinády). Maso vložíme do pekáče, přidáme kousek másla a lehce podlijeme. Vepřové maso dáme péct při 220 °C nejméně na 1,5 hodiny. Následně podléváme dle potřeby.

Během toho si nakrájíme cibuli a dáme smažit na másle. Přidáme na plátky nakrájené houby (nejlépe čerstvé či mražené). Poté, co obojí zezlátne, zalijeme šlehačkou (případně smetanou na vaření), přidáme rozpuštěný masox a trochu pepře. Přivedeme k varu a postupně přes sítko (při současném míchání) přidáme hladkou mouku. Poté vaříme za občasného míchání na mírném ohni.

Upečené maso nakrájíme na plátky a vložíme do omáčky. Velmi důležitá je šťáva z výpeku, kterou rovněž nalijeme do omáčky, poté chvíli vaříme společně. Dosolíme, dopepříme.

Pečené maso na houbách podáváme s houskovým knedlíkem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pečené maso na houbách

    Celkový počet komentářů: 1

    • Katka :)
      Katka :)

      Teď jsem dovařila.. a je to výýýbornýýýý a doporučuju si ho udělat !! :)
      Akorát jsem tam nedávala už Masox, protože výpek byl ochucený tak, že to stačilo, ale to záleží jak si to kdo ochutí :)

      16.08.2012 13:04:22

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Pečené maso na houbách

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.