Další z mnoha receptů, jak připravit chutný kuřecí pokrm.
100 g | máslo |
1 lžička | mletý kmín |
4 ks | kuřecí stehno |
400 g | anglická slanina (v celku) |
Kuřecí stehna očistíme, omyjeme a osušíme. Slaninu nakrájíme na hrubší kostky. Do zapékací mísy rozložíme polovinu kostek slaniny, na ni naskládáme kuřecí stehna a zasypeme zbylou slaninou. Zapékací mísu přiklopíme víkem. Troubu předehřejeme na 230 °C a pečeme přibližně 3/4 hodiny. Pak odklopíme víko zapékací mísy, stehna poklademe hoblinkami másla, lehce zaprášíme mletým kmínem a dopečeme - přibližně 10 minut. Teplotu stáhneme na 200 °C. Pečené kuřecí stehno na slanině podáváme s bramborem a vše přelijeme vyškvařenou slaninou a výpekem.
Milujete halušky? Zkuste recepty na halušky s brynzou, slaninou i se zelím
Halušky, bramborové noky, které má rád snad každý, stačí jen přizpůsobit suroviny, kterými je doplníme. Původně slovenské národní jídlo se i u nás těší velké oblibě, pojďme si ho připomenout a připravit na více způsobů.
autor Konvalinka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena