Pečené kuře s hořčicí

45 min | hlavní chod | 8 porcí | francouzská kuchyně | recept zobrazen: 1474x


Postup přípravy receptu

Kuře urovnáme na velké zapékací míse. Smícháme francouzskou hořčici, citronovou šťávu, máslo, papriku a cukr dohromady. Podle chuti osolíme a opepříme. Směs naneseme na horní části kuřat.

Mísu s masem vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a zapékáme asi 20 minut. Poté vyndáme, porce kuřete obrátíme a druhou stranu kuřat pokryjeme zbývající směsí. Vše posypeme mákem a mísu vrátíme na dalších 20 minut do trouby.

Mezitím dáme vařit do velkého hrnce mírně osolenou vodu. Vsypeme těstoviny, nejlépe mušličky a vaříme 8 - 10 minut, dokud nejsou měkké, ale na skus ještě pevné. Uvařené těstoviny scedíme.

Těstoviny nandáme na předehřáté talíře. Na těstoviny naskládáme porce kuřete a přelijeme vypečenou omáčkou. Pečené kuře s hořčicí ihned podáváme.

Jiří Viktor K autor receptu:

Pečené kuře s hořčicí

Počet přidaných receptů: 509

Ingredience

na porcí


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečené kuře s hořčicí

Přidat příspěvek k receptu Pečené kuře s hořčicí
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept