Vyzkoušejte recept na šťavnaté pečené kuře na víně, plněné kořeněnou směsí s fazolemi a chorizem.
2 stroužky | česnek |
100-150 ml | vývar |
1 ks | cibule |
1 ks | citron |
150 ml | bílé víno |
4-5 ks | sušená rajčata v oleji |
100 g | chorizo |
400 g | bílé sterilované fazole |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
čerstvý tymián | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
olivový olej | |
mletá sladká paprika |
Nejdříve si připravíme náplň do kuřete. Oloupané chorizo nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek očistíme a jemně nasekáme. Okapaná sušená rajčata nakrájíme na kostičky. Bílé sterilované fazole necháme okapat. Na malém množství olivového oleje za stálého míchání orestujeme chorizo, pak přidáme cibuli s česnekem, které necháme zesklovatět. Pak ke směsi vmícháme asi 1 lžičku lístečků čerstvého tymiánu, sušená rajčata a okapané fazole a vše pomalu opékáme asi 2 minuty, aby se všechny chutě propojily. Směs odstavíme z tepla a necháme prochladnout. Připravíme si kuře, které očistíme, omyjeme, osušíme a dutinu břišní osolíme. Pak kuře naplníme fazolovou směsí, otvor uzavřeme citronem a zajistíme jehlami. Naplněné kuře potřeme silnou vrstvou olivového oleje, osolíme a posypeme lžičkou sladké papriky, kterou rozmasírujeme po celé ploše kuřete. Troubu předehřejeme na 180 °C, do pekáče nalijeme víno a vývar, vložíme kuře a pekáč zakryjeme alobalem. Takto připravené kuře pečeme asi 50 - 60 minut doměkka, poté alobal odstraníme, kuře potřeme vypečenou šťávou a dopečeme při 220 °C dorůžova. Upečené kuře s fazolovou nádivkou vyjmeme z výpeku. Z kuřete vyjmeme citron, ze kterého vydlabeme veškerou dužinu přímo do výpeku, vše prošleháme a omáčku scedíme přes síto do misky. Pak z kuřete vyjmeme fazolovou náplň, kterou přelijeme částí omáčky a kuře naporcujeme. Naporcované kuře rozdělíme na porce, obložíme fazolovou náplní s chorizem, přelijeme zbývající omáčkou a podáváme s opečeným bramborem.
8 dokonalých receptů na pečené kuře
Jednoduché recepty na oběd, který ocení celá rodina. Pečené kuřátko s masem odpadajícím od kosti a zlatavou křupavou kůrčičkou v osmi různých chuťových variacích.
8 dokonalých receptů na pečené kuře
Jednoduché recepty na oběd, který ocení celá rodina. Pečené kuřátko s masem odpadajícím od kosti a zlatavou křupavou kůrčičkou v osmi různých chuťových variacích.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena