reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečené kuře s česnekem a brambory

Česnekové kuře zapečené ve smetanové omáčce a s brambory.


  • 3,4

    920×

    3,3 920
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 560 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 602 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Postup přípravy

Kuře očistíme, omyjeme a osušíme. Kuře pořádně posypeme grilovacím kořením, osolíme a opepříme a to zvenku i zevnitř. Kuře pokapeme citronovou šťávou, hlavně zevnitř. Do pekáče naskládáme kousky másla. Kuřeti svážeme nohy k sobě a pak jej položíme do pekáče. Troubu rozehřejeme na 130 °C.



Česnek oloupeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme nadrobno. Polovinu množství česneku vložíme do kuřete, trochu česneku odložíme stranou a zbytkem česneku posypeme kuře. Takto připravené kuře vložíme na hodinu do předehřáté trouby. Podle potřeby je podléváme vodou.



Mezitím omyjeme brambory a nakrájíme je na větší kostky. Po hodině pečení je přidáme ke kuřeti, posypeme je zbytkem česneku a zalijeme smetanou. Pekáč zabalíme do alobalu a pečeme dalších 45 minut. Pak alobal sundáme a dopékáme další půl hodiny.



Hotové kuře naporcujeme a podáváme s brambory a omáčkou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pečené kuře s česnekem a brambory

    Celkový počet komentářů: 12
    • Tina
      Tina

      130? a hodinu?

      Při 130 stupních a jen hodinu? Brambory trvají dost dlouho a dát je tam po hodine??

      31.05.2010 22:45:09

    • Dany
      Dany

      Moc dekuju za tentyo recept, kure prave pecu a to uz podruhe v kratke dobe. Kure bylo nadherne porpecene, od kosti slo samo. Brambory nebyly "na kasi"vubec; naopak si myslim, ze byly uplne akorat. Tentokrat jsem zkusila uz tak skvele kure jeste vylepsit a posypala jsem ho slaninou. Tak uvidime. Recept doporucuji i kvuli jednoduchosti.

      15.03.2009 22:58:12

    • ramirez
      ramirez

      proč bys měl jíst kuře? stejně se živíš jen cigárama.

      25.06.2008 13:17:04


    • ŠÁJA
      ŠÁJA

      horkovzdušná trouba

      Nemá někdo zkušenost jak dlouho a na kolik stupňů péct v horkovzdušné troubě? Díky

      20.07.2006 11:52:02

      • Jana Machalová
        Jana Machalová

        Re: horkovzdušná trouba

        U horkovzdusnych trub je teplota o 10 - 20°C nizsi nez u normalnich. Myslim, ze muzete klidne pect klidne pri 130°C a pouze kazdou etapu peceni zkratit asi o 10 minut. Uvidite, jak se vam to bude pect (hlavne kure) a podle toho pak jednejte. Osobe si ale myslim, ze pect kure pri 110°C ho musi uz dost vysusit.

        20.07.2006 13:13:13

      • Tereza Kalužová
        Tereza Kalužová

        Re: horkovzdušná trouba

        Horkovzdušná trouba je super věc,mám ji teprve krátce a při každém pečení jsem z ní tak nadšená,že si nikdy nevšimnu v kolik jsem začala ani kdy jsem skončila.Vždycky hodnotím jídlo podle oka a chuti.

        24.10.2006 11:02:36

    • Chlumečák
      Chlumečák

      Zaráží mě doba přípravy. Kuře je vetšinou za hodinu pečené, ale tady teprve po hodině přidáváme brambory a i ty se pečou víc jak hodinu ! Obávám se, že kuře se už pak nemusí porcovat - rozpadne se samo a z brambor je skoro kaše.

      21.06.2006 22:08:27

      • Jana Machalová
        Jana Machalová

        Re: Mám obavu

        Mno záleží na tom, jak velké kuře pečete a taky jak vám peče trouba. Ta moje pomalu odchází:-/ Klidně si ale dobu pečení můžete upravit;-)

        22.06.2006 08:08:38

      • phlav
        phlav

        Re: Mám obavu

        no hodinu bych kuře nepekl, a když jo, tak bych je pak nejedl... při 200 stupních peču kuře hodinu na kilo - to je minimum. Syrový maso nemusím.

        20.07.2006 01:36:16


    Nalezeno receptů: 12
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Pečené kuře s česnekem a brambory

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.