reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečené kuře s česnekem a brambory

Česnekové kuře zapečené ve smetanové omáčce a s brambory.


  • 3,4

    920×

    3,3 920
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 546 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 814 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Jeřabiny: Opomíjené ovoce podzimu v marmeládách i kompotech

19. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 534 hodnocení

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

18. 9. 2019

Postup přípravy

Kuře očistíme, omyjeme a osušíme. Kuře pořádně posypeme grilovacím kořením, osolíme a opepříme a to zvenku i zevnitř. Kuře pokapeme citronovou šťávou, hlavně zevnitř. Do pekáče naskládáme kousky másla. Kuřeti svážeme nohy k sobě a pak jej položíme do pekáče. Troubu rozehřejeme na 130 °C.



Česnek oloupeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme nadrobno. Polovinu množství česneku vložíme do kuřete, trochu česneku odložíme stranou a zbytkem česneku posypeme kuře. Takto připravené kuře vložíme na hodinu do předehřáté trouby. Podle potřeby je podléváme vodou.



Mezitím omyjeme brambory a nakrájíme je na větší kostky. Po hodině pečení je přidáme ke kuřeti, posypeme je zbytkem česneku a zalijeme smetanou. Pekáč zabalíme do alobalu a pečeme dalších 45 minut. Pak alobal sundáme a dopékáme další půl hodiny.



Hotové kuře naporcujeme a podáváme s brambory a omáčkou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pečené kuře s česnekem a brambory

    Celkový počet komentářů: 12
    • Tina
      Tina

      130? a hodinu?

      Při 130 stupních a jen hodinu? Brambory trvají dost dlouho a dát je tam po hodine??

      31.05.2010 22:45:09

    • Dany
      Dany

      Moc dekuju za tentyo recept, kure prave pecu a to uz podruhe v kratke dobe. Kure bylo nadherne porpecene, od kosti slo samo. Brambory nebyly "na kasi"vubec; naopak si myslim, ze byly uplne akorat. Tentokrat jsem zkusila uz tak skvele kure jeste vylepsit a posypala jsem ho slaninou. Tak uvidime. Recept doporucuji i kvuli jednoduchosti.

      15.03.2009 22:58:12

    • ramirez
      ramirez

      proč bys měl jíst kuře? stejně se živíš jen cigárama.

      25.06.2008 13:17:04


    • ŠÁJA
      ŠÁJA

      horkovzdušná trouba

      Nemá někdo zkušenost jak dlouho a na kolik stupňů péct v horkovzdušné troubě? Díky

      20.07.2006 11:52:02

      • Jana Machalová
        Jana Machalová

        Re: horkovzdušná trouba

        U horkovzdusnych trub je teplota o 10 - 20°C nizsi nez u normalnich. Myslim, ze muzete klidne pect klidne pri 130°C a pouze kazdou etapu peceni zkratit asi o 10 minut. Uvidite, jak se vam to bude pect (hlavne kure) a podle toho pak jednejte. Osobe si ale myslim, ze pect kure pri 110°C ho musi uz dost vysusit.

        20.07.2006 13:13:13

      • Tereza Kalužová
        Tereza Kalužová

        Re: horkovzdušná trouba

        Horkovzdušná trouba je super věc,mám ji teprve krátce a při každém pečení jsem z ní tak nadšená,že si nikdy nevšimnu v kolik jsem začala ani kdy jsem skončila.Vždycky hodnotím jídlo podle oka a chuti.

        24.10.2006 11:02:36

    • Chlumečák
      Chlumečák

      Zaráží mě doba přípravy. Kuře je vetšinou za hodinu pečené, ale tady teprve po hodině přidáváme brambory a i ty se pečou víc jak hodinu ! Obávám se, že kuře se už pak nemusí porcovat - rozpadne se samo a z brambor je skoro kaše.

      21.06.2006 22:08:27

      • Jana Machalová
        Jana Machalová

        Re: Mám obavu

        Mno záleží na tom, jak velké kuře pečete a taky jak vám peče trouba. Ta moje pomalu odchází:-/ Klidně si ale dobu pečení můžete upravit;-)

        22.06.2006 08:08:38

      • phlav
        phlav

        Re: Mám obavu

        no hodinu bych kuře nepekl, a když jo, tak bych je pak nejedl... při 200 stupních peču kuře hodinu na kilo - to je minimum. Syrový maso nemusím.

        20.07.2006 01:36:16


    Nalezeno receptů: 12
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Pečené kuře s česnekem a brambory

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.