reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečené kuře s bylinkovou nádivkou

Vyzkoušejte recept na pečené kuře s bylinkovou nádivkou, které je vhodné na nedělní oběd. Bylinky můžeme použít, jaké máme rádi. Doporučuji bazalku s rozmarýnem. Ale lze i petrželku, mladou kopřivu, špenát či rukolu.


  • 3,7

    12×

    3,6 12

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

nádivka

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 749 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 987 hodnocení

Jak využít voňavý kopr v kuchyni?

1. 6. 2020

Bábovka

4,7 1 708 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 797 hodnocení

Víkendové pečení: Recept na perník s ořechy krok za krokem

31. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Češi milují vepřové! Ale jak takovou kotletu či bůček správně připravit?

31. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 767 hodnocení

Dort s mascarpone a ovocem krok za krokem

29. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 657 hodnocení

Bez černý neboli bezinky - znáte jeho léčivé účinky?

28. 5. 2020

Postup přípravy

Kuřata si naložíme den předem. Omytá kuřata potřeme grilovacím kořením a olejem. Vložíme do zapékací mísy a necháme v lednici do druhého dne uležet.

Druhý den si připravíme nádivku. Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a promícháme. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Slaninu nakrájíme na kostičky. Na pánvi oprančíme slaninu a poté cibulku dozlatova. Slaninu s cibulkou smícháme s namočenými rohlíky. Bylinky opláchneme a nasekáme nadrobno. Čím více bylinek, tím lépe. K nádivce přisypeme bylinky, sekané mandle, osolíme a opepříme.

Do zapékací mísy s kuřaty přidáme kousek másla a vložíme do rozehřáté trouby na 180 °C. Pečeme 1,5 hodiny. Vždy zhruba po půl hodině přelijeme kuřata výpekem. Kuřata musí mít potřebnou šťávu, jelikož se do ní bude přidávat nádivka. Proto pokud se vypéká, přidejte trochu vody či másla.

Po 1,5 hod kuřata vyjmeme z trouby a položíme na horní víko zapékací mísy. Do spodního víka, kde se pekla kuřata, rozprostřeme nádivku. Nádivku pečeme v rozehřáté troubě asi 20 minut. Poté položíme kuřata na nádivku a dopečeme posledních 10 minut.

Pečené kuře s bylinkovou nádivkou podáváme s rýží.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pečené kuře s bylinkovou nádivkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.