reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečené koleno po bavorsku

Báječné vepřové koleno na bavorský způsob. Není důležité, jestli je koleno přední nebo zadní.


  • 3,2

    152×

    3,1 152
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Recept na jablkovou bábovku s ořechy krok za krokem

25. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Milujete chuť sušených rajčat? Připravte si domácí a levnější variantu

24. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Postup přípravy

Nožem uděláme do kůže hluboké zářezy. Kolena potřeme solí a pepřem a vložíme do pekáček. Troubu předehřejeme na 200 °C.

Cibule, celer a mrkve očistíme a nakrájíme na kostičky. Nasypeme je kolem nožiček, přiljeme vodu, polovinu piva a vložíme do vyhřáté trouby. Během pečení kolena často podléváme a obracíme.

Asi po 90 minutách položíme kolena na rošt a grilujeme je. Během grilování je otíráme pivem a pečeme je dokřupava.

Vypečenou šťávu provaříme, scedíme, sebereme tuk a omáčku zahustíme solamylem a dochutíme. Omáčku můžeme zjemnit zakysanou smetanou.

Upečená kolena podáváme s omáčkou a vhodnou přílohou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pečené koleno po bavorsku

    Celkový počet komentářů: 1

    • Jarka
      Jarka

      přední nebo zadní koleno?

      Řezník mi vysvětlil, že na pečení je zadní masité koleno, na ovar je přední, protože je víc šlachovité a méně masité, podíl kosti je větší než u zadního.

      04.10.2017 09:08:55


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Pečené koleno po bavorsku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.