reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečené koleno po bavorsku

Báječné vepřové koleno na bavorský způsob. Není důležité, jestli je koleno přední nebo zadní.


  • 3,2

    152×

    3,1 152
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 599 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Vánoční tipy, díky kterým bude Štědrý den bez stresu

9. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 694 hodnocení

Recept na domácí Baileys krok za krokem

8. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

8. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Recept na vánoční kokosky krok za krokem

7. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 565 hodnocení

Adventní čas, svátky a tradice 2.díl

7. 12. 2019

Postup přípravy

Nožem uděláme do kůže hluboké zářezy. Kolena potřeme solí a pepřem a vložíme do pekáček. Troubu předehřejeme na 200 °C.

Cibule, celer a mrkve očistíme a nakrájíme na kostičky. Nasypeme je kolem nožiček, přiljeme vodu, polovinu piva a vložíme do vyhřáté trouby. Během pečení kolena často podléváme a obracíme.

Asi po 90 minutách položíme kolena na rošt a grilujeme je. Během grilování je otíráme pivem a pečeme je dokřupava.

Vypečenou šťávu provaříme, scedíme, sebereme tuk a omáčku zahustíme solamylem a dochutíme. Omáčku můžeme zjemnit zakysanou smetanou.

Upečená kolena podáváme s omáčkou a vhodnou přílohou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pečené koleno po bavorsku

    Celkový počet komentářů: 1

    • Jarka
      Jarka

      přední nebo zadní koleno?

      Řezník mi vysvětlil, že na pečení je zadní masité koleno, na ovar je přední, protože je víc šlachovité a méně masité, podíl kosti je větší než u zadního.

      04.10.2017 09:08:55


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Pečené koleno po bavorsku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.