reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

7. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pečené hrušky s krémem

Pečené hrušky s krémem

Recept na lehký a chutný hruškový dezert s pudinkovým krémem ochucený medem.


  • 4,7

    27×

    4,7 27
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Hrušky omyjeme, osušíme a spodní části plodu vodorovně seřízneme. Potom hrušky nastojato vložíme do pekáčku a podlijeme jablkovou šťávou nebo moštem. Přidáme jeden rozkrojený kus skořice a celý hřebíček.

Pekáček vložíme do trouby předehřáté na 195 °C. Každých 15 - 20 minut hrušky podléváme jablečnou šťávou a pečeme tak dlouho, dokud nemají hnědavou barvu. To trvá přibližně 60 - 70 minut. Upečené hrušky necháme vychladnout.

Připravíme si krém. Mléko smícháme se smetanou a medem. Za stálého šlehání ponorným šlehačem postupně vmícháme pudinkový prášek a šleháme při nejvyšších obrátkách tak dlouho, dokud nevznikne hladký krém.

Upečené a vychlazené hrušky rozdělíme na porce, přelijeme krémem a posypeme mandlovými lupínky. Lehký ovocný dezert s krémem se hodí zejména jako tečka za sytějším hlavním chodem nebo jen tak k odpolední svačince.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pečené hrušky s krémem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.