reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Pečené filety z tresky s pikantní omáčkou

Vyzkoušejte snadný a zdravý recept z tmavé tresky. Pokrm podáváme jako hlavní chod s pikantní omáčkou, zeleninou a bramborem.


  • 5,0

    5 5
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 041 hodnocení

Videonávod: Jak si vyřezat strašidelnou halloweenskou dýni?

22. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Videorecept: Úžasné veganské cupcakes podle Anny

22. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Svačinky, které u dětí zabodují: Domácí pribináček, zvířátkové toasty a špagetová hnízda

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!

21. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

KVÍZ: Je meloun ovoce, nebo zelenina? Otestuj svoji znalost!

21. 10. 2020

Postup přípravy

Začneme přípravou omáčky. Oloupanou šalotku a česnek nasekáme nadrobno. Chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme na velmi jemné kostičky. Na malé pánvičce zahřejeme malé množství olivového oleje, na kterém necháme šalotku, česnek a chilli papričku zesklovatět. Směs odložíme stranou a necháme vychladnout. V misce promícháme majonézu (množství podle chuti) s jogurtem a pak vmícháme vychladlou směs. Omáčku podle chuti osolíme, opepříme a necháme v chladu rozležet.

Očištěné rybí filety položíme kůží dolů do hladké mouky a následně přendáme do pánve s rozehřátým olejem. Porce osolíme, opepříme a při střední teplotě pečeme asi 5 minut, dokud nebude kůže opečená dozlatova. Pak rybu otočíme, pánev odstavíme z tepla a necháme dopéci i z druhé strany.

Pečené filety z tresky rozdělíme na nahřáté talíře, obložíme zeleninou a podáváme s pikantní studenou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou brambory připravené na oblíbený způsob.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pečené filety z tresky s pikantní omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.