reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečené fazole po francouzsku

Bílé fazole zapečené s vepřovým kolenem, kuřetem a klobásou, ochucené česnekem a tymiánem.


  • 4,5

    21×

    4,4 21
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Fazole namočíme přes noc do studené vody.

Koleno očistíme a vložíme do hrnce se studenou vodou. Přidáme oloupanou cibuli, očištěnou mrkev, 3 stroužky česneku, sůl a pepř. Zakryjeme poklicí a zvolna vaříme, dokud není koleno poloměkké. Potom koleno vyjmeme vykostíme a nakrájíme i s kůží na porce.

Na sádle zprudka opečeme kuřecí stehýnka dorůžova a odložíme stranou. K výpeku přidáme uvařenou mrkev, cibuli, zbývající česnek a vše rozmixujeme.

V polovině vývaru z kolene uvaříme fazole do poloměkka. Do zbývající části vývaru vmícháme rozmixovanou směs a vše ochutíme tymiánem.

Na dno zapékací mísy rozprostřeme polovinu povařených fazolí, na ně klademe vepřové koleno, kuřecí špalíčky a klobásy. Zakryjeme druhou polovinou fazolí a zalijeme ochuceným vývarem do výše fazolí. Pečeme v troubě předehřáté na 160 - 170 °C přibližně 3/4 hodiny. Během pečení přelíváme vzniklou krustu vypečenou šťávou.

Bílé fazole zapečené s masem a uzeninou podáváme teplé s pečivem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pečené fazole po francouzsku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.