reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečené chodské zelí

Zelí pečené v lívancovém těstě.


  • 2,9

    82×

    2,9 82
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Z droždí, asi 120ml vlažného mléka, lžičky cukru a lžíce mouky rozmícháme kvásek, který necháme na teplém místě vzejít.

Do velké mísy nalijeme zbylé vlažné mléko a postupně přidáváme za stálého míchání vejce, sůl a mouku tak, aby vzniklo hustší lívancové těsto. Nakonec vmícháme vzešlý kvásek. Vše necháme v teple kynout.

Polovinu zelné hlávky uvaříme ve slané vodě doměkka. Po uvaření zelí nakrájíme na tenké nudličky, vhodíme do vykynutého lívancového těsta a zamícháme.

Směs v tenké vrstvě vlijeme do rozpáleného tuku na plechu a pečeme v předehřáté troubě dorůžova.

Pečené chodské zelí podáváme samostatně nebo jako přílohu k masu.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pečené chodské zelí

    Celkový počet komentářů: 1

    • doktor
      doktor

      Zelí pečené.

      Asi nevím čeho jsou kuchařky schopné,ale Vy mi dokazujete,že mám ve vaření vážné nedostatky. Tohle zelí vyzkouším.

      18.01.2007 07:57:25

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Pečené chodské zelí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.