Pečené brambory s parmazánem

1 hod | příloha | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1056x
Recept na vynikající pečené brambory, které nejlépe chutnají ještě horké společně s nejrůznějšími studenými omáčkami.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Brambory důkladně omyjeme a očistíme kartáčkem, poté je i se slupkou nakrájíme na hrubé měsíčky.

V míse smícháme olivový olej s kořením, nezapomeneme přidat i prolisovaný česnek. Přidáme brambory a dobře promícháme.

Plech vyložíme pečícím papírem a brambory na něj poklademe jednotlivě tak, aby se nedotýkaly. Vrch brambor posypeme najemno nastrouhaným parmazánem a dáme péct. Brambory pečeme na 180 °C, dokud nejsou měkké a na povrchu křupavé.

Pečené brambory s parmazánem podáváme jako přílohu i chuťovku s nejrůznějšími dipy a studenými omáčkami.

Michy autor receptu:

Pečené brambory s parmazánem

Počet přidaných receptů: 3477

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečené brambory s parmazánem

Přidat příspěvek k receptu Pečené brambory s parmazánem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.




přidat nový recept