reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Pečené brambory po našem

Recept na rychlou přílohu k různě upravenému masu a zeleninovým salátům.


  • 4,8

    24×

    4,8 24
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Energetická hodnota

1291 kJ / 308,4 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 040 hodnocení

Červená čočka: Zdravá luštěnina pro každého aneb jak ji zařadit do jídelníčku

20. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Recept na dušený špenát z čerstvých listů krok za krokem

20. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

KVÍZ: Otestujte své kuchařské znalosti: 7 otázek, které vás prozradí

19. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 801 hodnocení

Lívance krok za krokem jako od babičky

19. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Jak využít kapustu: Závitky plněné masem, kapustové rolky a kapustový mozeček

19. 10. 2020

Postup přípravy

Malé neoloupané brambory
dobře omyjeme a rozkrojíme na poloviny. Většinou se nám brambory nechtějí škrábat, tak je necháváme ve slupce. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Slaninu nakrájíme na kostičky. Kdo má rád česnek, může ho přidat nakrájený na kolečka.

Dno pekáče posypeme cibulí, slaninou a podle chuti česnekem, dále navršíme v jedné vrstvě brambory a posypeme směsí koření na brambory. Pokud koření neobsahuje sůl, tak ještě posolíme.

Brambory dáme péct do trouby předehřáté na 200 °C. Dvakrát až třikrát během pečení brambory obrátíme vařečkou, aby se tuk vypečený ze slaniny obalil kolem brambor ze všech stran. Doba pečení je přibližně 30 minut.

Pečené brambory po našem se hodí jako příloha k různě připraveným masům, ale i k zeleninovým salátům.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pečené brambory po našem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.