Recept na netradiční teplou chuťovku nebo předkrm z malých bramborových placek a listového těsta, které plníme červenou řepou a kozím sýrem.
750 g | brambory |
300 g | listové těsto |
120 g | kozí sýr |
1 ks | vařená červená řepa |
0.5 lžičky | drcený rozmarýn |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř | |
na potření | |
1 ks | vejce |
Syrové brambory oloupeme, nastrouháme na hrubo, osolíme, opepříme a dochutíme sušeným drceným rozmarýnem. Z takto připravených ochucených brambor upečeme na pánvi s malým množstvím oleje placičky, pečeme z obou stran dozlatova. Důležité je péci placky velmi pozvolna, aby se kousky brambor spojily a zpevnily. Poté je rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a necháme zcela vychladnout. Vařenou červenou řepu nakrájíme na nudličky a z listového těsta vyválíme tenký plát, ze kterého vykrájíme kolečka ve velikosti bramborových placek. Kolečka kozího sýru rozdělíme na poloviny. Bramborové placky poklademe nakrájenou řepou, na ni položíme kousek kozího sýru a zakryjeme listovým těstem. Okraje placek dobře spojíme, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 220 °C přibližně 10 minut dozlatova. Pečené bramborové placky plněné řepou a kozím sýrem podáváme teplé. Vhodnou přílohou jsou ochucené listové saláty.
Nejlepší recepty na cuketové placky: Smažené, pečené i vylepšené slaninou
Cuketa je velmi oblíbenou a tvárnou zeleninou, ze které se dá při vaření opravdu kouzlit. Jedním z nejoblíbenějších cuketových pokrmů jsou právě nejrůznější placky, karbanátky a zeleninové lívance. Vybrali jsme pro vás 8 skvělých receptů na placky ze samotné cukety, tak doplněné o brambory, mrkev, houby či slaninu. V případě, že se vyhýbáte smažení, máme pro vás i recept na cuketové placičky z trouby, ve fitness verzi a také jeden recept pro vegany.
Inspirace na celý týden: Rychlé recepty z nových brambor, zeleniny a bylinek
Nové brambory jsou samy o sobě tak chutné, že si s nimi nemusíme dávat téměř žádnou práci. Stačí je uvařit nebo upéct ve slupce a servírovat s mlékem a kouskem másla. Ale i tak se může hodit pár receptů, které zpříjemní a oživí jarní jídelníček.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena