Vyzkoušejte recept na bramborovou přílohu vhodnou pro slavnostní oběd i večeři.
3 ks | vejce |
1 hrst | petrželka |
700 g | brambory |
1 ks | cibule |
80 g | anglická slanina |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
sádlo | |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř |
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Potom je oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Cibuli oloupeme a nakrájíme na nudličky. Anglickou slaninu nakrájíme nadrobno a petrželku jemně nasekáme. Syrová vejce rozklepneme do misky a rozšleháme. V pánvi na malém množství oleje orestujeme slaninu a cibuli dorůžova. Potom pánev odstavíme z tepla a zchladlou směs nalijeme na nastrouhané brambory. Přidáme nasekanou petrželku, pepř, sůl a rozšlehaná vejce. Bramborovou směs zlehka propracujeme v středně hutnou lepivou hmotu, ze které pomocí lžíce tvoříme kopečky - hrudky. Plech vymažeme sádlem, poklademe bramborovými hrudkami a pečeme v předehřáté troubě při 220 °C asi 10 - 15 minut dorůžova. Pečené bramborové hrudky podáváme teplé jako přílohu k masu.
V hlavní roli brambory: Levné a rychlé recepty na celý týden
Brambory - velmi vděčná a univerzální plodina, která je oblíbenou součástí českého jídelníčku. Každý Čech zkonzumuje zhruba 65 kilogramů brambor ročně! Máme pro vás pár receptů, které s nadšením zařadíte ke svým oblíbeným.
Nové brambory - dietní pochoutka
Zima se blíží ke konci a za chvíli tu budeme mít jaro. Zemědělci a naše těla konečně dostanou zelenou. V tomto období můžeme tělu dopřát skvělou delikatesu. A pokud stále ještě toužíte něco málo shodit do plavek, jsou nové brambory tím pravým pomocníkem
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena