Pečené bramboráky bez mouky

35 min | chuťovka | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1614x
Recept na snadné bramboráky pečené v troubě. Místo klasické mouky použijeme k zahuštění polentu.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Brambory oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Vejce rozklepneme.

Brambory vymačkáme od přebytečné vody, přidáme k nim česnek, vejce, zhruba hrst polenty, sůl a rozemnutou majoránku. Směs na bramboráky dobře promícháme.

Plech vymažeme olejem a na plech tvoříme menší či středně větší placičky. Bramboráky pečeme na 200 °C na dolní i horní ohřev s ventilátorem. Jsou hotové asi za 20 minut.

Pečené bramboráky bez mouky podáváme jako chuťovku či přílohu.

Michy autor receptu:

Pečené bramboráky bez mouky

Počet přidaných receptů: 3578

Ingredience

na porce
3,6
dobrý recept
6 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečené bramboráky bez mouky

Přidat příspěvek k receptu Pečené bramboráky bez mouky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Sekundární neplodnost

    Sekundární neplodnost

    Dlouhodobá a zdánlivě marná snaha o druhé dítě není nijak vzácným či ojedinělým jevem. Máte už jedno dítě, jste rodina, užíváte si ve třech všech svých radostí i starostí, ale po nějaké době se znovu oddáte přetrvávající touze po dalším přírůstku do rodiny.

  • Co je to autoimunitní onemocnění?

    Co je to autoimunitní onemocnění?

    Autoimunitní onemocnění je reakce imunitního systému spočívající v tom, že organismus začne kromě cizích antigenů ničit také své vlastní buňky. Toto onemocnění patří mezi nejzávažnější choroby imunitního systému a jeho závažnost spočívá v možná trochu znepokojující pravdě o tom, že si sami v sobě neseme naprogramování k sebedestrukci.




přidat nový recept