reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečené bramboráky bez mouky

Recept na snadné bramboráky pečené v troubě. Místo klasické mouky použijeme k zahuštění polentu.


  • 3,7

    3,6 9
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Brambory oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Vejce rozklepneme.

Brambory vymačkáme od přebytečné vody, přidáme k nim česnek, vejce, zhruba hrst polenty, sůl a rozemnutou majoránku. Směs na bramboráky dobře promícháme.

Plech vymažeme olejem a na plech tvoříme menší či středně větší placičky. Bramboráky pečeme na 200 °C na dolní i horní ohřev s ventilátorem. Jsou hotové asi za 20 minut.

Pečené bramboráky bez mouky podáváme jako chuťovku či přílohu.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pečené bramboráky bez mouky

    Celkový počet komentářů: 1
    • pradedek
      pradedek

      bramborák?

      Kdo někdy jedl skutečný bramborák,nemůže strouhat brambory na hrubém struhadle! Pak to prostě není bramborák,jen jakási bramborová placka.Brambory na nudličky silnější,nebo slabší,tam rozhodně nepatří! Kdo toto neví,je jenom kuchařský neumětel,nebo ignorant.A na kilo brambor ta trocha česneku? Snad jen pro dietáře!

      08.11.2018 20:23:48

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Pečené bramboráky bez mouky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.