reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečené bramboráky bez mouky

Recept na snadné bramboráky pečené v troubě. Místo klasické mouky použijeme k zahuštění polentu.


  • 4,3

    18×

    4,3 18
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 623 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 878 hodnocení

Omáčky k dochucování salátů: Dodají jídlu šmrnc!

21. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 628 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 707 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

20. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Čokoládový Sacher dort krok za krokem

19. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 707 hodnocení

Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?

18. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 582 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

17. 1. 2020

Postup přípravy

Brambory oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Vejce rozklepneme.

Brambory vymačkáme od přebytečné vody, přidáme k nim česnek, vejce, zhruba hrst polenty, sůl a rozemnutou majoránku. Směs na bramboráky dobře promícháme.

Plech vymažeme olejem a na plech tvoříme menší či středně větší placičky. Bramboráky pečeme na 200 °C na dolní i horní ohřev s ventilátorem. Jsou hotové asi za 20 minut.

Pečené bramboráky bez mouky podáváme jako chuťovku či přílohu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pečené bramboráky bez mouky

    Celkový počet komentářů: 9
    • Anna
      Anna

      strouhání brambor a polenta

      U nás se strouhá polovina brambor na jemné nudličky a polovina na hrubé. Polenta je míněná nevařená kukuřičná krupice. Kukuřičná mouka by byla zavádějící, protože má různou hrubost, od maizeny až po hrubou krupici. Jinak, každý má tu svou jen za jedinou. Česneku a majoránky dává každý podle své chuti. Bramborákové těsto se také dá rorprostřít na plech a posázet sušenými švestkami nebo jablky, to je, ovšem, bez toho česneku a majoránky.

      16.12.2019 08:04:32

    • PETR
      PETR

      kup si brambor a udělej si ho ve vode !! moc dobry

      13.12.2019 10:09:09

    • Ivan Bárta
      Ivan Bárta

      Bramborák?

      Bramborák s polentou a bez česneku? V tom případě to není český bramborák. Ale proti chuti žádný dišputát.

      23.06.2019 14:32:25


    • Daniela
      Daniela

      Pradědku kecáš.
      Moje bramboráky žerou všichni a strouhám na hrubém struhadle. Zajímalo by mě na čem to strouháš ty? Jednou, když jsem byl ještě mlád, mi to moje bába nastrouhala na jemno. Musel jsem to zakázat, to se nedalo pozřít. Ale jinak ať si každý připravuje podle svého, nikomu svoji přípravu nevnucuju.

      17.06.2019 19:16:05

    • Jirka
      Jirka

      Polenta a strouhání ?

      V receptu chybí popis výroby polenty.
      Pradedku, napiš jak to dělat, když se podle Tebe nemá strouhat.

      17.06.2019 18:00:12

      • Jan ViTr
        Jan ViTr

        Re: Polenta a strouhání ?

        V receptu chybí recept na výrobu polenty? Tak to je jednoduché: vezmete pytlík kukuřičných zrn, donesete do mlýna, počkáte na umletí, donesete domů. Jednodušší je si to koupit v obchodu na rohu. Polenta je kukuřičná mouka nebo krupička, v Evropě zvaná též mamaliga (v Rumunsku, ale to už je spíš výrobek - kaše). Jenže, kdyby autor napsal kukuřičná mouka, nemohlo by se to jmenovat bramborák bez mouky.

        17.06.2019 23:01:35

      • Anna
        Anna

        Re: Polenta a strouhání ?

        Polenta je kukuřičná krupice. Takže žádné strouhání. Zřejmě došlo k obylu, někdo si může myslet, že se má použít polenta už uvařená.

        28.11.2019 11:39:24

    • pradedek
      pradedek

      bramborák?

      Kdo někdy jedl skutečný bramborák,nemůže strouhat brambory na hrubém struhadle! Pak to prostě není bramborák,jen jakási bramborová placka.Brambory na nudličky silnější,nebo slabší,tam rozhodně nepatří! Kdo toto neví,je jenom kuchařský neumětel,nebo ignorant.A na kilo brambor ta trocha česneku? Snad jen pro dietáře!

      08.11.2018 20:23:48

      • Marie
        Marie

        Re: bramborák?

        No nevím, nám právě chutnají ty bramboráky, nastrouhené na dvojí nudličky - ty hrubé vytvoří křupavý okraj.. no, ňamka!!!

        15.05.2019 12:34:29


    Nalezeno receptů: 9

    Přidat příspěvek k receptu Pečené bramboráky bez mouky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.