Pečené bramboráky bez mouky

35 min | chuťovka | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1345x
Recept na snadné bramboráky pečené v troubě. Místo klasické mouky použijeme k zahuštění polentu.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Brambory oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Vejce rozklepneme.

Brambory vymačkáme od přebytečné vody, přidáme k nim česnek, vejce, zhruba hrst polenty, sůl a rozemnutou majoránku. Směs na bramboráky dobře promícháme.

Plech vymažeme olejem a na plech tvoříme menší či středně větší placičky. Bramboráky pečeme na 200 °C na dolní i horní ohřev s ventilátorem. Jsou hotové asi za 20 minut.

Pečené bramboráky bez mouky podáváme jako chuťovku či přílohu.

Michy autor receptu:

Pečené bramboráky bez mouky

Počet přidaných receptů: 3479

Ingredience

na porce
3,6
dobrý recept
6 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečené bramboráky bez mouky

Přidat příspěvek k receptu Pečené bramboráky bez mouky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo dokáže prodloužit mládí. Nevěříte? Vše záleží pouze na vás a na tom, jak tomu přizpůsobíte svůj jídelníček. Výběr potravin, jejich energetická hodnota a množství jídla - to všechno má na naše tělo a jeho stav zásadní vliv.

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.




přidat nový recept