reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečené baby kuřátko plněné bylinkovým máslem a citronom a obalené slaninou

Jde o velmi chutný recept na upečené baby kuřátko naplněné bylinkovým máslem a citrony a obalené ve slanině.


  • 2,8

    24×

    2,8 24
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

máslo

na obalení

na potření

náplň

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Postup přípravy

Baby kuřátka očistíme, omyjeme, osušíme a osolíme. Kuřátka necháme odpočívat a mezitím připravíme všechno ostatní. Z jednoho bio citronu nastrouháme kůru. Rozkrojíme hlavičku česneku na polovinu a předtím odstraníme vrchní slupky. Z dvou bio citronů odkrojíme oba konce a pokrájíme je na 8 dílů.

Do misky dáme nastrouhanou citronovou kůru, sušený tymián, čerstvě posekanou petrželovou nať a pažitku. Přidáme posekanou bazalku, čerstvé změklé máslo a sůl. Všechno spolu dobře promícháme vidličkou a bylinkové máslo máme hotové. Bylinky můžeme kombinovat podle vaší chuti a možností.

Šalotku pokrájíme nadrobno. Brambory očistíme a pokrájíme na čtvrtky. Prsty rukou opatrně uvolníme kůži nad prsy a vzniklý volný prostor naplníme bylinkovým máslem. Zbytek másla vložíme do břišní dutiny, přidáme dílky citronu a ještě jednou osolíme stehna kuřátka.

Na spodek pekáčku rozložíme nakrájené brambory, šalotky a česnek. Na tento základ položíme prsy dolů naplněné baby kuřátko, každé zvlášť do vlastního pekáčku. Plátky slaniny obalíme záda baby kuřátka. Můžeme použít jinou masitou slaninu.

Kuřátka vložíme péct odkryté do trouby vyhřáté na 170 °C. Po 20 minutách, když se slanina trošku opeče, baby kuřátko otočíme prsy nahoru, pomašlujeme olivovým olejem, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem a pečeme ještě 30 minut do pěkně zlatohnědé barvy a křupavé kůžičky. Všechno se upeče najednou.

Na jednu osobu podáváme jedno celé baby kuřátko s brambory, upečeným česnekem, šalotkami, křupavou slaninou a citronem, který mírně zkaramelizoval. Baby kuřátko je velká lahůdka. Tímto způsobem má připravené kuřátko na povrchu křupavou krásně vypečenou kůžičku, pod kterou je šťavnaté jemné měkké maso, výborně promaštěné bylinkovým máslem a slaninou. Zároveň perfektně ochucené a voňavé po česneku a citronu.

Překrojený upečený česnek je měkký a má příjemnou nasládlou chuť bez pronikavé původní ostrosti, ta se ztratila pečením. Kuřátka nejsou právě nejlevnější, ale je to pochoutka, kterou se vyplatí občas připravit, určitě nebudete litovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pečené baby kuřátko plněné bylinkovým máslem a citronom a obalené slaninou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.