Pečené baby kuřátko plněné bylinkovým máslem a citronom a obalené slaninou

1 hod | hlavní chod | 2 porce | francouzská kuchyně | recept zobrazen: 1522x
Jde o velmi chutný recept na upečené baby kuřátko naplněné bylinkovým máslem a citrony a obalené ve slanině.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Baby kuřátka očistíme, omyjeme, osušíme a osolíme. Kuřátka necháme odpočívat a mezitím připravíme všechno ostatní. Z jednoho bio citronu nastrouháme kůru. Rozkrojíme hlavičku česneku na polovinu a předtím odstraníme vrchní slupky. Z dvou bio citronů odkrojíme oba konce a pokrájíme je na 8 dílů.

Do misky dáme nastrouhanou citronovou kůru, sušený tymián, čerstvě posekanou petrželovou nať a pažitku. Přidáme posekanou bazalku, čerstvé změklé máslo a sůl. Všechno spolu dobře promícháme vidličkou a bylinkové máslo máme hotové. Bylinky můžeme kombinovat podle vaší chuti a možností.

Šalotku pokrájíme nadrobno. Brambory očistíme a pokrájíme na čtvrtky. Prsty rukou opatrně uvolníme kůži nad prsy a vzniklý volný prostor naplníme bylinkovým máslem. Zbytek másla vložíme do břišní dutiny, přidáme dílky citronu a ještě jednou osolíme stehna kuřátka.

Na spodek pekáčku rozložíme nakrájené brambory, šalotky a česnek. Na tento základ položíme prsy dolů naplněné baby kuřátko, každé zvlášť do vlastního pekáčku. Plátky slaniny obalíme záda baby kuřátka. Můžeme použít jinou masitou slaninu.

Kuřátka vložíme péct odkryté do trouby vyhřáté na 170 °C. Po 20 minutách, když se slanina trošku opeče, baby kuřátko otočíme prsy nahoru, pomašlujeme olivovým olejem, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem a pečeme ještě 30 minut do pěkně zlatohnědé barvy a křupavé kůžičky. Všechno se upeče najednou.

Na jednu osobu podáváme jedno celé baby kuřátko s brambory, upečeným česnekem, šalotkami, křupavou slaninou a citronem, který mírně zkaramelizoval. Baby kuřátko je velká lahůdka. Tímto způsobem má připravené kuřátko na povrchu křupavou krásně vypečenou kůžičku, pod kterou je šťavnaté jemné měkké maso, výborně promaštěné bylinkovým máslem a slaninou. Zároveň perfektně ochucené a voňavé po česneku a citronu.

Překrojený upečený česnek je měkký a má příjemnou nasládlou chuť bez pronikavé původní ostrosti, ta se ztratila pečením. Kuřátka nejsou právě nejlevnější, ale je to pochoutka, kterou se vyplatí občas připravit, určitě nebudete litovat.

autor receptu:

Pečené baby kuřátko plněné bylinkovým máslem a citronom a obalené slaninou

Počet přidaných receptů: 430

Ingredience

na porce
2,8
slabší recept
24 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečené baby kuřátko plněné bylinkovým máslem a citronom a obalené slaninou

Přidat příspěvek k receptu Pečené baby kuřátko plněné bylinkovým máslem a citronom a obalené slaninou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.




přidat nový recept