Pečené baby kuřátko plněné bylinkovým máslem a citronom a obalené slaninou

1 hod | hlavní chod | 2 porce | francouzská kuchyně | recept zobrazen: 855x
Jde o velmi chutný recept na upečené baby kuřátko naplněné bylinkovým máslem a citrony a obalené ve slanině.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Baby kuřátka očistíme, omyjeme, osušíme a osolíme. Kuřátka necháme odpočívat a mezitím připravíme všechno ostatní. Z jednoho bio citronu nastrouháme kůru. Rozkrojíme hlavičku česneku na polovinu a předtím odstraníme vrchní slupky. Z dvou bio citronů odkrojíme oba konce a pokrájíme je na 8 dílů.

Do misky dáme nastrouhanou citronovou kůru, sušený tymián, čerstvě posekanou petrželovou nať a pažitku. Přidáme posekanou bazalku, čerstvé změklé máslo a sůl. Všechno spolu dobře promícháme vidličkou a bylinkové máslo máme hotové. Bylinky můžeme kombinovat podle vaší chuti a možností.

Šalotku pokrájíme nadrobno. Brambory očistíme a pokrájíme na čtvrtky. Prsty rukou opatrně uvolníme kůži nad prsy a vzniklý volný prostor naplníme bylinkovým máslem. Zbytek másla vložíme do břišní dutiny, přidáme dílky citronu a ještě jednou osolíme stehna kuřátka.

Na spodek pekáčku rozložíme nakrájené brambory, šalotky a česnek. Na tento základ položíme prsy dolů naplněné baby kuřátko, každé zvlášť do vlastního pekáčku. Plátky slaniny obalíme záda baby kuřátka. Můžeme použít jinou masitou slaninu.

Kuřátka vložíme péct odkryté do trouby vyhřáté na 170 °C. Po 20 minutách, když se slanina trošku opeče, baby kuřátko otočíme prsy nahoru, pomašlujeme olivovým olejem, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem a pečeme ještě 30 minut do pěkně zlatohnědé barvy a křupavé kůžičky. Všechno se upeče najednou.

Na jednu osobu podáváme jedno celé baby kuřátko s brambory, upečeným česnekem, šalotkami, křupavou slaninou a citronem, který mírně zkaramelizoval. Baby kuřátko je velká lahůdka. Tímto způsobem má připravené kuřátko na povrchu křupavou krásně vypečenou kůžičku, pod kterou je šťavnaté jemné měkké maso, výborně promaštěné bylinkovým máslem a slaninou. Zároveň perfektně ochucené a voňavé po česneku a citronu.

Překrojený upečený česnek je měkký a má příjemnou nasládlou chuť bez pronikavé původní ostrosti, ta se ztratila pečením. Kuřátka nejsou právě nejlevnější, ale je to pochoutka, kterou se vyplatí občas připravit, určitě nebudete litovat.

autor receptu:

Pečené baby kuřátko plněné bylinkovým máslem a citronom a obalené slaninou

Počet přidaných receptů: 333

Ingredience

na porce
Vaše cena 4099 běžně 7591 Kč sleva 46 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
2,8
slabší recept
24 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Pečené baby kuřátko plněné bylinkovým máslem a citronom a obalené slaninou

Recept se nachází v 12 kuchařkách
Libchen
Dobré recepty 211 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 8270 receptů
zjirousek
Kuře 1900 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečené baby kuřátko plněné bylinkovým máslem a citronom a obalené slaninou

Přidat příspěvek k receptu Pečené baby kuřátko plněné bylinkovým máslem a citronom a obalené slaninou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Chrápete? Můžete mít nebezpečný syndrom spánkové apnoe!

    Chrápete? Můžete mít nebezpečný syndrom spánkové apnoe!

    Syndromu spánkové apnoe se věnuje čím dál více pozornosti, protože jeho výskyt v populaci stoupá. Současně přibývají i poznatky o jeho zásadně negativním vlivu na celý lidský organismus. Syndrom spánkové apnoe prokazatelně ohrožuje zdraví i naše srdce.

  • Trimethylaminuria - syndrom rybího zápachu

    Trimethylaminuria - syndrom rybího zápachu

    Je možné, aby člověk i přes veškeré dodržování osobní hygieny silně zapáchal jako leklá ryba, nebo zkažená vejce? Bohužel je. A žít s touto vzácnou metabolickou poruchou rozhodně není jednoduché. Syndrom rybího zápachu neboli trimetylaminurie (TMAU) je velmi vzácné onemocnění, které postihuje častěji ženy. Je způsobeno narušením metabolismu glycinu, v těle pak chybí enzym zvaný trimethylaminoxidáza.




přidat nový recept