reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečenáče z makrely

Oblíbené pečenáče si můžeme připravit i doma.


  • 2,9

    100×

    2,9 100
  • 1 h 15 min

Ingredience

marináda

na obalení

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 739 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 979 hodnocení

Sběr černého bezu

25. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 706 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 794 hodnocení

Dokonalá, přitom tak jednoduduchá: Píchaná buchta krok za krokem

24. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 199 hodnocení

Špízy na gril: Lákavé recepty na masové i zeleninové ražniči

23. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 765 hodnocení

Recept na jemnou bramborovou kaši krok za krokem

22. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 654 hodnocení

Recept na výborný rebarborový koláč krok za krokem

21. 5. 2020

Postup přípravy

Nejprve si připravíme ryby. Makrely vykucháme, zbavíme hlav a osolíme. Případně je můžeme vykostit a nafiletovat. Makrely osolíme a obalíme v mouce. Necháme je asi 1 hodinu oschnout.

Během hodiny si připravíme marinádu. Mrkev, petržel, celer a cibuli očistíme a nakrájíme na plátky. Zeleninu (kromě cibule) vložíme spolu s kořením do vody a uvaříme doměkka. Zatím si důkladně očistíme citron, nakrájíme jej na plátky a z těch vyjmeme pecky. Před koncem vaření vsypeme cibuli, citron a ocet s vínem. Základ jen krátce provaříme a necháme vychladnout.

Oschlé makrely obalíme v lehce našlehaných bílcích a ihned je z obou stran smažíme v rozpáleném oleji. Pak je necháme vychladit.

Smažené a studené makrely naskládáme do vhodné nádoby a zalijeme marinádou. Je důležité, aby byly ryby úplně ponořeny. Zbylou marinádu nevyléváme. Ryby budou časem potřebovat dolít marinádou, takže ji uchováme v lednici.

Takto připravené pečenáče z makrel necháme 1 den uležet v teple. Pak je uložíme do lednice nebo jinam do chladu. Pečenáče by se měly marinovat alespoň 24 hodin.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pečenáče z makrely

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.