reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečená zepenina s česnekovo-bylinkovým dipem

Recept na skvělou a křupavou zeleninu. Hodí se k večeři i k lehkému obědu.


  • 4,7

    13×

    4,6 13
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka



Energetická hodnota

1380 kJ / 329,6 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 169 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Postup přípravy

Na tomto receptu je nejlepší jeho variabilita. Můžete použít opravdu skoro každou zeleninu podle vaší chuti a podle možností. Do směsi přidávám i žampiony a brambory na zasycení, ale je možné dát i kousky drůbežího nebo vepřového masa.

Zeleninu očistíme. Brambory i se slupkou nakrájíme na půl měsíčky, mrkev na silnější kolečka, cibuli na měsíčky. Brokolici a květák rozebereme na růžičky.Fenykl nakrájíme na kousky, řapíkatý celer na špalíčky a cuketu na půl kolečka. Lilek, celer a červenou řepu nakrájíme na kostky. Žampiony nakrájíme podle velikosti na 2 - 4 dílky.

Vše vložíme na plech s vysokým okrajem. Zeleninu zalijeme troškou nejlépe olivového oleje, posypeme kořením na grilovanou zeleninu a promícháme. Plech zakryjeme alobalem a pečeme na středním stupni do změknutí kořenové zeleniny. Kdo má funkci grilování, je to lepší.

Než se zelenina upeče, připravíme si dip. Smícháme zakysanou smetanu, čerstvé nebo sušené bylinky podle chuti a propasírovaný česnek. Dip ochutíme solí a pepřem a trochu zředíme mlékem nebo smetanou. Kdo drží štíhlou linii, nahradí zakysanou smetanu bílým jogurtem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pečená zepenina s česnekovo-bylinkovým dipem

    Celkový počet komentářů: 1

    • dvanactipes
      dvanactipes

      Je to výborné a s tím dipem fakt mňamka. Akorát pozor na docela dlouhý čas pečení, já to pekla na ten střední grill stupeň a bylo to v troubě skoro 2 hoďky, tak na to myslete kuchtíci.

      17.05.2013 00:10:47


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Pečená zepenina s česnekovo-bylinkovým dipem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.