Pečená zelenina na rozmarýnu

1 hod | příloha | 4 porce | žádná kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 2241x
Pikantní zelenina pečená na rozmarýnu a dalším koření. Recept na zajímavě kořeněný hlavní chod nebo přílohu.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Dýni hokkaido omyjeme, rozpůlíme a zbavíme semen. Nakrájíme ji asi na 1/2 cm silné plátky i se slupkou a vyrovnáme na plech. Osolíme a okořeníme muškátovým oříškem, chilli kořením a plátky česneku.

Papriky umyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a vnitřků. Papriky přidáme k dýni, osolíme a do každé vložíme 2 - 3 plátky česneku. Žampiony nakrájíme na plátky a přidáme na plech. Přihodíme pár neoloupaných celých stroužků česneku a snítky rozmarýnu. Zeleninovou směs nakonec pokapeme olivovým olejem a dáme péct.

Zeleninu pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut. Doba pečení záleží podle trouby.

Pečenou zeleninu na rozmarýnu podáváme jako hlavní chod nebo jako přílohu k různým masům.

veraricna autor receptu:

Pečená zelenina na rozmarýnu

Počet přidaných receptů: 301

Ingredience

na porce

Recept Pečená zelenina na rozmarýnu byl 13.10.2013 na 1. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,7
skvělý recept
228 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečená zelenina na rozmarýnu

Přidat příspěvek k receptu Pečená zelenina na rozmarýnu
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept