reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečená žebírka v medové marinádě

Jednoduché, levné, rychlé a velmi dobré. Recept z vepřových žebírek.


  • 4,7

    12×

    4,6 12
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do mističky dáme hořčici, kečup, javorový sirup a omáčku na ústřice. Javorový sirup můžeme nahradit medem, ústřicovou omáčku můžeme zaměnit za sójovou, pokud nemáme. Ochutíme provensálským kořením, kmínem a pepřem, marinádu dobře promícháme.

Žebírka dáme na pekáček, potřeme marinádou a dáme péct do vyhřáté trouby. Vepřová žebírka během pečení medovou marinádou potíráme. Pečeme, dokud nejsou žebírka měkká a zlatavá (cca 45 minut).

Pečená žebírka v medové marinádě podáváme s čerstvým chlebem nebo jinou přílohou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pečená žebírka v medové marinádě

    Celkový počet komentářů: 3
    • Jindriska
      Jindriska

      Komentář k receptu Pečená žebírka v medové marinádě

      dekuji za pochvalu a vyzkousim i Vase verze, tak dobrou chut!

      19.10.2013 18:36:52

    • tynna32
      tynna32

      oyster sauce

      máme naloženo, na výsledek se těšíme. Omáčka není "na ústřice" ale z ústřic. Proto tak, dejme tomu, méně voní :-)

      21.01.2012 09:50:33

    • Jirka
      Jirka

      Marináda výborná, dělal jsem ji už podruhé a dal jsem místo kečupu sladkou thajskou čili omáčku, a je to ještě lepší, takže pokud máte rádi pikantnější, doporučuji to udělat takto! Navíc můžete po upečení žebro omáčkou ještě trochu přelít, je to vynikající!

      20.12.2011 14:22:15


    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Pečená žebírka v medové marinádě

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.