Pečená vepřová žebra

1 h 30 min | chuťovka | česká kuchyně | recept zobrazen: 289256x
Pokud jste porcovali vepříka na zabíjačce, nebo právě vykostili větší kus vepřové kotlety, využijte kosti k přípravě pečené pochoutky.
Komentáře receptu 10
Uvařil jsem to (Recept vařilo 8 lidí)


Postup přípravy receptu

Vepřová žebra (nejlépe, když jsou na nich větší zbytky masa), potřeme olivovým olejem, okořeníme česnekovou solí a posypeme grilovacím kořením. Necháme v chladu uležet. Jestliže nemáme česnekovou sůl, utřeme česnek se solí a žebra potřeme čerstvou česnekovou směsí. Vepřových žeber můžeme použít i větší množství, než je uvedeno.

Na dno pekáče nalijeme trochu olivového oleje a rozetřeme ho. Okořeněná a uleželá žebra vložíme do pekáče a dáme péci do trouby. pečeme při 150 °C asi 90 minut dozlatova. Během pečení žebra poléváme vypečenou šťávou, můžeme mírně podlít vodou. Vepřová žebra, která nebyla důkladně zbavena masa, bývají šťavnatá a podlévat je nemusíme. Pro chuť a více šťávy můžeme společně se žebry naložit a péci i malý kousek bůčku nebo krkovice.

Vepřová žebra lze připravit i na grilu.Upečená je podáváme s chlebem a zeleninou. Ten, komu nevadí okusování kostí, si určitě pochutná.

autor receptu:

Pečená vepřová žebra

Počet přidaných receptů: 379

Ingredience

4
skvělý recept
80 hlasujících
  • Recept Pečená vepřová žebra - Bramborový knedlík, špenát a pečená žebra.


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečená vepřová žebra

Celkový počet komentářů: 10
  • Komentář k receptu Pečená vepřová žebra Marek 18.05.2017 19:18:09

    Jakmile vidim nekde grilovaci koreni tak jdu dál....

  • Komentář k receptu Pečená vepřová žebra Pavel 01.03.2017 13:19:03

    Olivový olej a vepřová žebra mi taky nejou dohromady, jinak 150°C mi přijde dost málo a zmínka o otáčení žeber během pečení by taky nevadila..Jinak žebra jsou vynikající věc.

  • lumik
    Komentář k receptu Pečená vepřová žebra lumik 27.05.2015 07:51:34

    olivový olej a vepřová žebra mi nejdou dohromady

    • Re: Komentář k receptu Pečená vepřová žebra Romana 31.07.2016 17:44:09

      To máte úplně jedno, stejně to ve výsledku nepoznáte. Kdyby vám někdo dal maso na talíři a řekl, hádej, jestli je tam oliváč nebo sádlo, nepoznal byste to.

    • Re: Komentář k receptu Pečená vepřová žebra Pavel 15.01.2016 11:25:46

      To mě taky ne, mísu bych spíš vytřel vepřovým sádlem..

  • žebra zdavě Karel Smolík 28.02.2016 08:57:15

    Nechápu proč grilování koření ,udělám si vlastní směs a vyhnou se dochucovadlum a jiné zbytečné chemii .dáte tam zdravý olivovy olej a pak takovou chemickou pecku.

  • Komentář k receptu Pečená vepřová žebra 09.02.2015 18:11:02

    Výborný a jednoduchý recept. Můžu jenom doporučit!

  • Komentář k receptu Pečená vepřová žebra Iveta 25.10.2014 17:33:11

    Dneska jsme zkoušeli poprvé (jinak děláme na medu) a luxus. Jen se po žebírkách zaprášilo.

  • Komentář k receptu Pečená vepřová žebra 09.03.2014 21:11:37

    Mńám můžeme se po tom utlouct!!!

  • vepřová žebírka 17.05.2013 18:28:35

    děkuji za recept, můžu za celou rodinu napsat, že je to výborný. jaromír

Nalezeno receptů: 10
Přidat příspěvek k receptu Pečená vepřová žebra
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.




přidat nový recept