Každý milovník masa si rád pochutná na žebírku. Tentokrát je pečeme na cibuli a česneku a podáváme s brambory.
3-4 stroužky | česnek |
2-3 lžíce | olej |
sůl | |
3 ks | cibule |
1 lžička | kmín |
voda na podlití | |
800 g | vepřová žebírka |
Žebírka nařežeme ostrým nožem na kousky asi po 10 cm mezi krajními kostmi. Připravené kousky žebírek rozložíme po pekáči, posypeme solí a kmínem. Oloupeme česnek a cibuli, hrubě pokrájíme a obložíme kolem žebírek. Ingredience v pekáči zalijeme horkým olejem, podlijeme vodou a v troubě pečeme do růžova a křupava.
Hotová žebírka podáváme s vařeným, nebo pečeným bramborem a dušeným hlávkovým zelím.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena