Pečená vepřová panenka s cibulovo-fazolovou přílohou

45 min | hlavní chod | 3 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 1171x
Vyzkoušejte časově nenáročný recept na hlavní chod ze zapečené kořeněné vepřové panenky s cibulovo-fazolovou přílohou. Pokrm je vhodný pro zimní období.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Vepřovou panenku očistíme a zbavíme případných blan. Připravíme si kořenící směs. V misce promícháme sůl, černý mletý pepř, mletý kmín, sušený a rozmělněný tymián a špetku chilli. Oloupanou menší cibuli nasekáme nahrubo a oloupané stroužky česneku nakrájíme na jemné plátky. Fazole necháme okapat a rajčatovou šťávu uchováme. Očištěnou nať jarní cibulky nasekáme na jemno. Troubu roztopíme na 220 °C.

Očištěnou panenku potřeme olejem, obalíme v kořenící směsi a zprudka, na suché a dobře rozpálené pánvi, opečeme z každé strany asi 3 - 4 minuty dozlatova.

Pekáček vytřeme olejem, na dno položíme opečenou panenku, kterou obložíme nakrájenou cibulí a pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Poté maso z pekáčku vyjmeme, panenku zabalíme do alobalu (případně přikryjeme vhodnou poklicí) a pekáček s cibulí umístíme na plotýnku. K cibuli přidáme lžíci olivového oleje a nakrájený česnek. Směs při střední teplotě a za stálého míchání restujeme, dokud česnek nezesklovatí. Nyní vmícháme okapané fazole, vše podlijeme vínem a vývarem, ochutíme solí a pepřem a zvolna asi 8 - 10 minut povaříme a zredukujeme na požadovanou konzistenci. Nakonec do fazolové směsi přidáme nať jarní cibulky, asi 3 - 4 lžíce rajčatové šťávy, špetku tymiánu a přílohu necháme krátce přejít varem.

Odleženou pečenou vepřovou panenku nakrájíme zešikma na tenčí plátky, které rozdělíme na porce, obložíme cibulovo-fazolovou přílohou a ihned podáváme.

Jarka-P autor receptu:

Pečená vepřová panenka s cibulovo-fazolovou přílohou

Počet přidaných receptů: 1731

Ingredience

na porce

Recept Pečená vepřová panenka s cibulovo-fazolovou přílohou byl 14.02.2017 na 1. místě v žebříčku nejlepších receptů.

3,8
dobrý recept
25 hlasujících
  • Recept Pečená vepřová panenka s cibulovo-fazolovou přílohou - Upečené a odležené maso nakrájíme zešikma na plátky
  • Recept Pečená vepřová panenka s cibulovo-fazolovou přílohou - Panenku zprudka opečeme a obložíme cibulí
  • Recept Pečená vepřová panenka s cibulovo-fazolovou přílohou - Příprava ingrediencí
  • Recept Pečená vepřová panenka s cibulovo-fazolovou přílohou - Upečená vepřová panenka s cibulí


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečená vepřová panenka s cibulovo-fazolovou přílohou

Přidat příspěvek k receptu Pečená vepřová panenka s cibulovo-fazolovou přílohou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept