reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pečená vepřová panenka s cibulovo-fazolovou přílohou

Pečená vepřová panenka s cibulovo-fazolovou přílohou

Vyzkoušejte časově nenáročný recept na hlavní chod ze zapečené kořeněné vepřové panenky s cibulovo-fazolovou přílohou. Pokrm je vhodný pro zimní období.


  • 3,9

    25×

    3,8 25
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

směs



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Postup přípravy

Vepřovou panenku očistíme a zbavíme případných blan. Připravíme si kořenící směs. V misce promícháme sůl, černý mletý pepř, mletý kmín, sušený a rozmělněný tymián a špetku chilli. Oloupanou menší cibuli nasekáme nahrubo a oloupané stroužky česneku nakrájíme na jemné plátky. Fazole necháme okapat a rajčatovou šťávu uchováme. Očištěnou nať jarní cibulky nasekáme na jemno. Troubu roztopíme na 220 °C.

Očištěnou panenku potřeme olejem, obalíme v kořenící směsi a zprudka, na suché a dobře rozpálené pánvi, opečeme z každé strany asi 3 - 4 minuty dozlatova.

Pekáček vytřeme olejem, na dno položíme opečenou panenku, kterou obložíme nakrájenou cibulí a pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Poté maso z pekáčku vyjmeme, panenku zabalíme do alobalu (případně přikryjeme vhodnou poklicí) a pekáček s cibulí umístíme na plotýnku. K cibuli přidáme lžíci olivového oleje a nakrájený česnek. Směs při střední teplotě a za stálého míchání restujeme, dokud česnek nezesklovatí. Nyní vmícháme okapané fazole, vše podlijeme vínem a vývarem, ochutíme solí a pepřem a zvolna asi 8 - 10 minut povaříme a zredukujeme na požadovanou konzistenci. Nakonec do fazolové směsi přidáme nať jarní cibulky, asi 3 - 4 lžíce rajčatové šťávy, špetku tymiánu a přílohu necháme krátce přejít varem.

Odleženou pečenou vepřovou panenku nakrájíme zešikma na tenčí plátky, které rozdělíme na porce, obložíme cibulovo-fazolovou přílohou a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pečená vepřová panenka s cibulovo-fazolovou přílohou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.