reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečená vepřová panenka na víně

Výborná plněná vepřová panenka pečená na červeném víně se širokými bylinkovými nudlemi.


  • 4,5

    40×

    4,5 40
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na obalení

náplň

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 594 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 853 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

6. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 613 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 693 hodnocení

Recept na jemný vaječný likér krok za krokem

5. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Vánoce diabetika: Jak si při dietě pochutnat?

5. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 574 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Bezkonkurenční medovníkové kuličky krok za krokem

4. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 273 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 563 hodnocení

Jak mlsají na Vánoce ve světě?

4. 12. 2019

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 200°C. Máslo dáme do misky a rozehřejeme. Smícháme s rozmačkaným česnekem, bazalkou, provensálským kořením a kořením na bylinkové máslo.

Do panenky uprostřed uděláme malý otvor a špikovacím nožem vytvoříme uvnitř kapsu po celé délce.

Otvorem do kapsy nalijeme polovinu bylinkového másla. Z plátků šunky a sýra uděláme závitky a otvorem nacpeme do panenky. Vlijeme trochu bylinkového másla a otvor zašpuntujeme kouskem šunky.

Panenku potřeme olivovým olejem smíchaným s čerstvě namletým barevným pepřem, chilli kořením a bylinkovou solí. Pánev rozpálíme a panenku ze všech stran prudce osmažíme.

Prázdný pekáček vytřeme zbytkem bylinkového másla. Osmaženou panenku obalíme plátky anglické slaniny, vložíme do pekáčku a mírně podlijeme červeným vínem.

Panenku pečeme přibližně 25 minut, každých 5 minut doporučuji panenku otočit, polít vzniklým výpekem s červeným vínem, v případě potřeby přidat víno tak, aby vznikla šťáva dle potřeby.

Pečenou vepřovou panenku na víně podáváme nakrájenou na plátky přelitou vzniklou šťávou a jako přílohu doporučuji široké nudle smíchané s bylinkovým máslem, hodí se i bramborové noky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pečená vepřová panenka na víně

    Celkový počet komentářů: 7
    • Ohnivák
      Ohnivák

      Hledal jsem recept jak udělat panenku a tento se mi hned zalíbil. Zkusil jsem to a výsledek překonal očekávání, dokonce i skorovegetariánský synek si maso přidával, což je vidět opravdu zřídka.
      Rád bych tímto i zaútočil vůči snobskému komentáři pana Nováka. Zjevně to ani nezkusil uvařit a jen si hraje na kdovíjakého znalce a jakožto klasický energetický upír, vyžívá se v tom, aby do někoho seknul. Tak já tímto sekám do něj, ať si také užije trochu pocitu, že ho někdo považuje za ...nechutného.
      Ano, také mám sice rád panenku raději upečenou vcelku, jednoduše a do růžova, ale tohle je prostě jídlo jiné a musím konstatovat, že výborné. Komu ta náplň vadí, ať si ji tam nedává, ve skutečnosti není nijak dominantní a vůbec neuráží. Je to skvělá volba pro rodinný oběd, protože dětičky maso, upečené prostě, na medium styl, bez všech těch nápadů okolo, ocení přeci jen v pozdějším věku. A dále, kdyby bylo správné dělat maso jen jedním způsobem, k čemu by pak tento server byl ? Jsem rád, že to tak není a že je možné zkoušet různé experimenty. Tento je skvělý. A pokud je pan Novák gastronomický bůh, resp. považuje se za něj, ať sem neleze a nekazí ostaním náladu. Dokázal vůbec kdy sám něco, nebo jen prudí ? Nenašel jsem, že by tady sám měl své vlastní věci.
      Díky, za recept, nenechte se otrávit a vymýšlejte dál. Toto jídlo zařadím do své kuchařky.

      17.10.2015 14:32:46

    • Libchen
      Libchen

      Pečená vepřová panenka na víně

      veľmi pekný a chutný recept, osobne by som volila iný kvalitnejší syr a piekla pri nižžej teplote alebo pri rovnakej teplote kratšiu dobu, aby panenka bola upečená na "medium", to je však vec chuti a vkusu kuchára. aj tvoj spôsob by mi veľmi chutil. dávam 5* :-)

      17.09.2015 08:39:27

    • Tomáš Novák
      Tomáš Novák

      Komentář k receptu Pečená vepřová panenka na víně

      Nechutný způsob jak znuctít výborné maso jako je panenka. Plnit eidamem a šunkou.. Rozhodně ne!

      16.09.2015 16:19:25


    • Ashley
      Ashley

      Jsem moc rada ze chutnalo Vam i rodine:)

      27.10.2012 23:39:31

    • Jitka
      Jitka

      vepřová panenka

      Od rodiny jsem dostala velkou pochvalu - výborné

      27.10.2012 16:41:50

    • pecena_kacena
      pecena_kacena

      vynikajici - to cesnekovy maslo s bylinkama a s bazalkou dela uvnitr uplny divy...

      13.12.2011 15:28:20

    • Jiří Viktor K
      Jiří Viktor K

      Co je to EIDAM?

      21.10.2011 08:21:20


    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Pečená vepřová panenka na víně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.