reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečená vepřová kýta s rozmarýnem

Pečená kýta provoněná rozmarýnem. Recept na maso, které chutná teplé s bramborovou kaší nebo zastudena s chlebem.


  • 4,6

    40×

    4,6 40
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vepřovou kýtu vcelku omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a připravíme si marinádu. Do mističky vlijeme olej, vmícháme česnekovou sůl, bylinkové grilovací koření a prolisovaný česnek. Marinádu dobře promícháme.

Kýtu potřeme ze všech stran marinádou. Abychom maso ochutili dokonale, můžeme ji ve středu naříznout a potřít maso i jakoby zevnitř. Posypeme rozmarýnem a necháme pár hodin rozležet.

Vepřovou kýtu dáme do pekáčku a upečeme doměkka. Podle potřeby maso podlijeme slabým vývarem a během pečení kýtu občas přelijeme výpekem. Kýtu s rozmarýnem pečeme asi hodinu nebo déle, záleží, jakou máme troubu.

Pečená vepřová kýta s rozmarýnem chutná s bramborovou kaší, ale dá se podávat i studená jako chuťovka. Před podáváním pečenou kýtu samozřejmě nakrájíme na plátky.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pečená vepřová kýta s rozmarýnem

    Celkový počet komentářů: 1

    • Tina
      Tina

      Komentář k receptu Pečená vepřová kýta s rozmarýnem

      Mnamka

      23.11.2015 10:03:42

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Pečená vepřová kýta s rozmarýnem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.