reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečená vepřová krkovička

Pokrm, který lze podle chuti připravit přímo i s přílohou. Recept pro všechny, kteří nedají dopustit na českou kuchyni.


  • 4,2

    25×

    4,2 25
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vepřovou krkovičku rozkrojíme napůl nebo na čtvrtky. Stejně tak bůček. Uvaříme jej i s cibulí nakrájenou na hrubá kolečka v osolené vodě do poloměkka (asi 30 minut).

Poté maso i s vývarem vlijeme do hlubokého pekáčku, maso by mělo být zalité asi do 3/4. Přidáme kmín, celý i mletý pepř, směs ďábelského koření a dáme do vyhřáté trouby péct, až se nám maso téměř rozpadá.

Pečenou vepřovou krkovičku podáváme s vařenými brambory. Jednodušší však je brambory oloupat, nakrájet a přidat do pekáčku k masu před pečením. Navíc brambory dobře nasají masovou chuť. Pro ještě lepší chuť přidáme k masu před pečením oloupané stroužky česneku.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pečená vepřová krkovička

    Celkový počet komentářů: 1

    • stavros666
      stavros666

      pečená vepřová krkovička

      Děkuji za inspiraci.Já krkovičku nakrájel na plátky,naklepal a potom naložil do olivového oleje s bylinkama-prostě se všema vašema ingrediencema na 24 hodin.Pak vše i s bramborama,zeleninkou česnekem a mrkví dal do Wooku,pomalu pekl,dusil.Musím konstatovat,že i tímto způsobem bylo jídlo velice chutné a zmizelo ve strávnících neuvěřitelně rychle.Posílám také pár fotografií této mňamky a současně přeji všem dobré chuti....///

      17.10.2017 13:06:33

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Pečená vepřová krkovička

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.