reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečená vepřová krkovička s balkánským sýrem

Chutný recept nenáročný na suroviny.


  • 3,0

    3 6
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Krkovičku nakrájíme na plátky, rozložíme v jedné vrstvě do pekáčku a každý plátek potřeme z obou stran nejprve česnekem se solí (lze zakoupit hotovu pastu, nebo jednoduše utřít čerstvý česnek se solí) a potom rajským protlakem. Pekáč přiklopíme a necháme nejlépe přes noc uležet.

Zakrytý pekáč přemístíme do vyhřáté trouby a pozvolna pečeme asi hodinu. Poté odklopíme a dále pečeme. V případě potřeby můžeme podlít vodou nebo vývarem. Omáčku ochutnáme a v případě, že nám připadá moc slaná, zjemníme smetanou. Nezapomeňme ochutnat balkánský sýr a počítat také s tím, jak moc je slaný.

Nakonec přidáme nadrobený balkánský sýr, který můžeme smíchat se zbytkem bílého jogurtu, měkkého tvarohu, smetany (sladké i kysané) nebo tvrdého sýra. Asi 10 minut dopečeme a můžeme servírovat.

Pečenou krkovičku s balkánským sýrem podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pečená vepřová krkovička s balkánským sýrem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.