Recept na nedělní klasiku, kterou má rád každý. Pečená krkovice nejlépe chutná s dušeným zelím a knedlíkem.
3 stroužky | česnek |
1 ks | cibule |
1.5 lžíce | kmín |
1 lžíce | sádlo |
2 lžičky | med |
800 g | vepřová krkovice |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý pepř |
Krkovici nakrájíme na plátky o šířce alespoň 3 cm. Z obou stran osolíme, opepříme a přidáme drcený kmín. Z obou stran ještě potřeme na jemno nastrouhaným česnekem. Cibuli oloupeme, pokrájíme na jemno a polovinu dáme do pekáče. Pekáč by měl být spíš menší, aby kolem masa nebylo zbytečně moc volného místa. Na cibuli naskládáme maso a přidáme zbytek cibule. Přidáme lžíci sádla a pozvolna pečeme, dokud není maso měkké. Během pečení maso několikrát otočíme a polijeme výpekem. Před dopečením ještě potřeme troškou medu a necháme vypéct dozlatova. Maso se obyčejně peče při 140 °C 3 - 4 hodiny. Pečenou vepřovou krkovici podáváme s bramborovým nebo houskovým knedlíkem a zelí připravené nasladko nebo nakyselo. Poznámka: Místo krkovice lze použít i bůček, i ten chutná výborně.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
autor cubeec
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena