reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečená vepřová krkovice

Recept na nedělní klasiku, kterou má rád každý. Pečená krkovice nejlépe chutná s dušeným zelím a knedlíkem.


  • 5,0

    5 3
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Krkovici nakrájíme na plátky o šířce alespoň 3 cm. Z obou stran osolíme, opepříme a přidáme drcený kmín. Z obou stran ještě potřeme na jemno nastrouhaným česnekem.

Cibuli oloupeme, pokrájíme na jemno a polovinu dáme do pekáče. Pekáč by měl být spíš menší, aby kolem masa nebylo zbytečně moc volného místa. Na cibuli naskládáme maso a přidáme zbytek cibule. Přidáme lžíci sádla a pozvolna pečeme, dokud není maso měkké. Během pečení maso několikrát otočíme a polijeme výpekem. Před dopečením ještě potřeme troškou medu a necháme vypéct dozlatova. Maso se obyčejně peče při 140 °C 3 - 4 hodiny.

Pečenou vepřovou krkovici podáváme s bramborovým nebo houskovým knedlíkem a zelí připravené nasladko nebo nakyselo.

Poznámka: Místo krkovice lze použít i bůček, i ten chutná výborně.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pečená vepřová krkovice

    Celkový počet komentářů: 1

    • anna placha
      anna placha

      Po omyti krkovice a dani na pekac je super posypat zazvorem, sypanym, nejenom zdrave, ale maso hezky zmekne, ja pridavam i kari, ale to podle chuti, omacka ma nadhernou barvu z kari, jinak podlevat a podle chuti jine bylinky

      31.10.2018 09:13:49

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Pečená vepřová krkovice

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.