reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečená vepřová krkovice s dušeným zelím a karlovarským knedlíkem

Recept na chutný nedělní oběd z vepřové krkovice.


  • 2,5

    49×

    2,4 49
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

příloha

směs



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 555 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

Čtyři plátky vepřové krkovice s kostí omyjeme, osolíme, opepříme a okmínujeme. Oloupeme si pět stroužků česneku a jednu větší cibuli. Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno a posypeme tím maso, které jsme položili do vymaštěného pekáče.

Krkovici dáme zapéct na 200 °C na 10 minut, poté podlijeme vodou a dále zvolna pečeme s občasným podléváním 1 hodinu při 170 °C.

Nakrájíme si střední hlávku bílého nebo červeného zelí a dáme zelí dusit doměkka.

Poté si připravíme těsto na karlovarský knedlík. Šest rohlíku, asi 1 den starých, nakrájíme na kostičky a dáme do mísy, přidáme 3 žloutky, lžičku soli, nasekanou petržel, 3 dcl mléka, 30 dkg polohrubé mouky a sníh ušlehaný ze 3 bílků. Vypracujeme těsto, které rozdělíme na dva díly. Každý díl naneseme na potravinářskou folii a zabalíme do válečku. Konce stáhneme provázkem a dáme do vařící vody. Knedlíky vaříme 40 minut.

Podušené zelí scedíme. Na hlubší pánvi rozškvaříme 15 dkg špeku nakrájeného na kostičky, přidáme 2 střední cibule nakrájené nadrobno a orestujeme. Přidáme scezené zelí, dochutíme solí, cukrem, octem a pepřem. Všeho přidáme podle vlastní chuti a necháme asi 10 minut zvolna dusit.

Pečenou vepřovou krkovici s dušeným zelím a karlovarským knedlíkem podáváme jako chutný hlavní chod.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pečená vepřová krkovice s dušeným zelím a karlovarským knedlíkem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.