reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečená vepřová kotleta

Výborná pečínka z vepřové kotlety. Je vhodná na velikonoční stůl, nebo jinou slavnostní událost.


  • 4,6

    71×

    4,5 71
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 839 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 609 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 684 hodnocení

Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré

12. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Nachlazení a chřipka nebudou mít šanci: Uvařte si domácí zázvorový čaj

11. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Recept na zelný chlebíček s uzeným krok za krokem

10. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Recept na domácí krtkův dort krok za krokem

10. 11. 2019

Postup přípravy

Do špalíku kotlety uděláme z obou stran několik zářezů nožem a do každého otvoru zasuneme proužek špeku. Vepřovou kotletu ještě nahoře jemně nařízneme do tvaru mřížky, potřeme olivovým olejem, posypeme kořením, solí a pepřem. Necháme alespoň půl hodiny uležet.

Mrkev oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky, oloupanou cibuli rozkrájíme na kolečka, česnek na plátky. Anglickou slaninu nakrájíme na silnější plátky.

Do pekáče nalijeme trochu olivového oleje a rozetřeme. Na dno narovnáme nakrájenou cibuli, mrkev, česnek, slaninu a na vrstvu zeleniny a slaniny položíme prošpikovanou a okořeněnou vepřovou kotletu. Zakryjeme vrchním pekáčem nebo poklicí a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 150 °C asi 2 hodiny. Během pečení poléváme maso vypečenou šťávou, případně podle potřeby podléváme trochou vody. Ke konci přípravy maso vyjmeme, vypečenou šťávu zaprášíme moukou, maso do pekáče znovu vložíme a pečeme asi 15 minut bez poklice. Upečené maso je měkké a se zlatavou kůrkou.

Upečenou vepřovou kotletu nařežeme na slabé plátky, polijeme vypečenou šťávou se zeleninou. Vyzkoušejte ji podávat s usmaženými cibulovými kroužky a budete překvapeni kombinací chutí.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pečená vepřová kotleta

    Celkový počet komentářů: 2

    • fellow
      fellow

      Vynikající!

      Jednoduchý postup, skvělý výsledek :)

      28.09.2012 21:40:15

    • Alča
      Alča

      opravdu výborné. Hlavně nezapomenout, aby po pečení zůstala šťávička. Nejvíc nám chutná jenom s knedlíkem politým šťánou.

      03.10.2008 10:18:51


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Pečená vepřová kotleta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.