reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečená svíčková na smetaně

Recept na nakládanou svíčkovou na smetaně.


  • 3,0

    14×

    3 14
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Recept na linecké těsto krok za krokem

15. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 685 hodnocení

10+1 otázek: Tuky jsou pro tělo nepostradatelné, kterým se však raději vyhýbat?

14. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Recept na vánoční perníčky krok za krokem

14. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Příprava smaženého sýru podle šéfkuchaře

14. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 555 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Postup přípravy

Do hrnce dáme studenou vodu, kořenovou zeleninu, celý pepř, nové koření, bobkový list a kousek slaniny. Uvedeme do varu a necháme asi 15 minut vařit. Pro milovníky divočiny lze přidat jalovec. Přidáme trochu octa a sůl. Směs necháme vychladnout.

Maso očistíme a odblaníme. Protáhneme slaninou. Čím je protažení jemnější, tím lépe. Nejlepší je špikovací jehla. Necháme v chladu odležet jeden den.

Maso vyjmeme z nálevu, dáme na rendlík a obložíme čerstvou kořenovou zeleninou, podlijeme a dusíme po pokličkou doměkka v troubě při teplotě cca 150 °C. Ke konci sejmeme poklici a necháme maso získat barvu. Maso vyjmeme a nakrájíme na porce.

Do výpeku nalijeme studenou vodu, přiklopíme a přivedeme na 10 minut do varu. Seškrábneme výpek na stěnách rendlíku a provaříme. Do smetany vmícháme hladkou mouku, zahustíme a provaříme. Omáčku je možno propasírovat nebo rozmixovat. Dochutíme solí a octem. Počítejme s tím, že bude svíčková podávána s brusinkovým terčem se smetanou, který je velmi sladký. Omáčka by měla být nakyslá pro kontrast chutí. Je možno také po odstavení vmíchat kysanou smetanu.

Jako přílohu k pečené svíčkové na smetaně podáváme houskový knedlík. Je lepší tvrdší, připravený ze sáčku podle návodu na obalu, do kterého vmícháme usušené houskové kostky. Kupovaný není vhodný, nejlepší je karlovarský.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pečená svíčková na smetaně

    Celkový počet komentářů: 2

    • newback
      newback

      Ty brďo.... Já vyrobim krásnou domácí svíčkovou a pak to zabiju knedlíkama s prášku do kterých ještě narvu nějaký sušený housky? Proč bych to dělal? :D Podle mě jsou k tomu skvělý Karlovarský knedlíky samozřejmě domácí...

      09.05.2015 13:19:11

    • Jana
      Jana

      Knedlik z prasku?

      Takovy ulet jako houskovy knedlik z prasku jsem jeste nevidela. Jak tohle muze nekdo vubec davat do receptu???

      19.02.2015 20:26:00


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Pečená svíčková na smetaně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.